To może i ja coś pokażę, tak wygląda stacja Sosnowiec Główny w Maszynie w trakcie budowy, sieć dopiero zacząłem tutaj wstawiać, zbierałem materiał na słupy trakcyjne takie, jak są przy torach głównych widoczne, wykonam je w wolnym czasie pomiędzy innymi projektami. Dodam jeszcze, że sceneria ma obejmować centralną część GOP, linie do kopalń i wszystkie ciągi wywozowe. O tyle na liniach pasażerskich o materiał nie trudno (bo można po prostu uwiecznić na filmie z kabiny rozmieszczenie infrastruktury itd.), to na wyłącznie towarowych dużo gorzej. Musiałbym codziennie przemierzać z aparatem kilkanaście kilometrów, żeby dobrze udokumentować wszystkie linie, pomijając bandy złodziei węgla i inne ciekawe towarzystwo z niektórych miejsc Śląska.
Dołączam też aktualną mapkę, na dole po lewej stronie prawie skończone Katowice, u samej góry po prawej zaczęte Łazy, oprócz tego na dole po prawej Jaworzno Szczakowa (na razie bez górki ze względu na brak rozjazdów Y), jest też linia 62 na odcinku Sosnowiec Główny - Sosnowiec Kazimierz, a także linia z Dąbrowy Górniczej Ząbkowic do Sosnowca Maczek (przerwana na chwilę obecną w scenerii w miejscu szkód górniczych), jest także odcinek J-no Szczakowa - Sosn. Jęzor oraz Stawiska - Katowice Szopienice Płn. i Stawiska - Sosn. Dańdówka.
Przy okazji będę też kontynuował prace nad torowiskiem tramwajowym rozpoczęte przez Ra, jako, że jest to nieodłączny element śląskich widoków.