Autor Wątek:  Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa  (Przeczytany 47300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jochand

  • Wiadomości: 862
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« dnia: 26 Lipca 2009, 19:30:47 »
Niestety wywala problem z aplikacja. Chyba jednak wina chk. Dziala wszystko do dania 1 pozycji na nastawniku.


Przenoszę.
REWIZOR
« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2009, 10:09:56 wysłana przez REWIZOR »

Offline MKdudu

  • Wiadomości: 360
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipca 2009, 19:34:25 »
Dziala wszystko do dania 1 pozycji na nastawniku.
Witam, a u mnie na odwrót ponieważ już przy załączeniu obwodu głównego wywala raport.
Pozdrawiam.
^^PR Rzeszów^^

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2009, 19:38:04 »
Chwilowo wrzućcie stare chk (np. od EN57 by MKaczy).

Offline fuji8

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1142
    • Zobacz profil
    • smk Jaworzyna Śląska
  • Otrzymane polubienia: 743
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2009, 19:53:17 »
Możecie wstawić wpisy do Dynamic.dat ?
"Rzeczy niemożliwe wykonujemy natychmiast, cuda zajmują nam nieco więcej czasu"

Offline jochand

  • Wiadomości: 862
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2009, 20:00:08 »
Wstawilem chk od en57 Mkaczego ale wywala parametres mismatch.

Offline dymus

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1046
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 274
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipca 2009, 20:01:43 »
Ja mam taki wpis do dynamic.dat:
6BAII
EN57-ra
1

6BSII
EN57-s
0

6BBII
EN57-rb
1

Offline kwiatek3

  • Wiadomości: 206
  • Nowe wcielenie Gagarina
    • Zobacz profil
    • Punkt informacyjny symulatora (Pomoc z uruchomieniem itd.)
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lipca 2009, 20:04:35 »
U mnie chodzi bardzo dobrze, co mnie bardzo cieszy, chk nie zmieniałem, ciągle lecę na tym same exe diesel pack.
Piękny model i kabina. Czekam na następne. Pozdrawiam i życzę wyeliminowania błędów.

EDIT:
dymus --> Dam ci radę, ściągnij starter RA, nie będą potrzebne wpisy.

« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2009, 20:10:49 wysłana przez kwiatek3 »
Pozdrawiam załogę eu07.pl
Profil: Technik Transportu Kolejowego

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Lipca 2009, 20:10:22 »
Jesli u kogos pojawia sie komunikat "parameters mismatch..." to nalezy zmienic wpis do scenerii z:

node -1 0 EN57-082ra dynamic PKP\EN57 EN57-082ra.tga 6baII 0.0 headdriver 55 51 Passengers enddynamic
node -1 0 EN57-082s dynamic PKP\EN57 EN57-082s.tga 6bsII 0.0 connected 55 60 Passengers enddynamic
node -1 0 EN57-082rb dynamic PKP\EN57 EN57-082rb.tga 6bbII 0.0 connected 0 55 Passengers enddynamic

na

node -1 0 EN57-082ra dynamic PKP\EN57 EN57-082ra.tga 6baII 0.0 headdriver 55 0 enddynamic
node -1 0 EN57-082s dynamic PKP\EN57 EN57-082s.tga 6bsII 0.0 connected 55 0 enddynamic
node -1 0 EN57-082rb dynamic PKP\EN57 EN57-082rb.tga 6bbII 0.0 connected 0 0 enddynamic

albo dodac sobie w chk mozliwosc wstawienia pasazerow.
Pozdrawiam, Karol

Offline MarcinMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 131
  • Pozdro dla EU07-188 i EU07-088 w kabine 1026km :D
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Lipca 2009, 20:27:03 »
Ja mam taki błąd że jak daje nawrotnik do tyłu do mi raport wywala, i jak wszystko jest załączone to jak daje hamulec na pozycje luz to mi też wywala.
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2009, 20:33:58 wysłana przez MarcinMK »
Będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, jak nie będę to się z Wami pożegnam

Offline Tomek J.

  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lipca 2009, 20:29:32 »
Ja mam taki błąd że jak daje nawrotnik do tyłu do mi raport wywala.

Ja zmieniłem w pliku 6baII.mmd wszystkie dźwięki (tzn. skopiowałem z mmd EN57 Mkaczego dźwięki)  i to pomogło. Gdyby to nie pomogło to zmień chk.
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2009, 20:44:41 wysłana przez Tomek J. »

Offline MarcinMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 131
  • Pozdro dla EU07-188 i EU07-088 w kabine 1026km :D
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lipca 2009, 20:45:06 »
Tylko że ja nie mam tych plików z starego EN57 @MKaczego
Będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, jak nie będę to się z Wami pożegnam

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4426
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lipca 2009, 20:46:08 »
Napisałem w poprzednim poście, że np. z EN57 MKaczego. Mogą być chk od starych kibli z paczki całościowej.

Offline MarcinMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 131
  • Pozdro dla EU07-188 i EU07-088 w kabine 1026km :D
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Lipca 2009, 20:47:28 »
Ja mam paczkę eu07-160704-unoff, a nie Paczkę Całościową.


   « Dodano: [time]nie, 26 lip 2009, 21:07:35[/time] »
Próbowałem zmienić nazwy plików chk. z folderu EN57mk_s do folderu EN57 i nic.
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2009, 21:36:57 wysłana przez REWIZOR »
Będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, jak nie będę to się z Wami pożegnam

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Lipca 2009, 21:11:05 »
Trzeba usunac ze wszystkich 3 plikow *.chk, ktore znajduja sie w paczce wpis "MaxBPMass=...". Przejechalem ok. 15 km i wszystko dziala jak nalezy.
Pozdrawiam, Karol

Offline mk1992

  • Wiadomości: 435
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Lipca 2009, 23:24:51 »
Trzeba usunac ze wszystkich 3 plikow *.chk, ktore znajduja sie w paczce wpis "MaxBPMass=...". Przejechalem ok. 15 km i wszystko dziala jak nalezy.

Zrobiłem tak i pomogło, jednak przy wyłączaniu obwodu głównego symulator się sam wyłączył.

Offline JONIN_EZT

  • Wiadomości: 918
  • Dalej student. Linia 202 maker
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Lipca 2009, 01:31:13 »
Też miałem spore problemy generalnie z chk. Wywalanie exe przy korzystaniu z nawrotnika i obwodzie głównym, ale jako tako podołałem.
Zauważyłem że jednak mapowanie uległo małej zmianie po ostatniej proźśbie (już apropo tego wątku http://eu07.pl/forum/index.php/topic,10120.0.html) chyba że chodziło po prostu o jakiś inny model przyszłościowy Kibla.

Kabina jest przecudowna. Od poprzednich zmian, gdzie aż biło kilkoma bladymi kolorami jako tekstury (jak i w przypadku starej kabiny EU07)

Nowy dźwięk haslera uważam za najlepszy jaki wyszedł dla Kibla. Przydałyby się jeszcze jakieś nowe dźwięki apropo sprężarki przetwornicy drzwi itd ale to już akurat da się spokojnie zrobić, ale jak już @PEKAP wskazałeś że pobrane skądś z forum to nie ma co się z tym głowić bez sensu.

To zostaje poczekać jedynie na kolejne modele i oczywiście nowe exe które w sumie zlikwiduje nasze problemy z korzystaniem z kibla.

Myślę że nie ma co na razie robić zamętu że nie działa itd. jak na nowym exe ma wszystko działać jak należy. Cierpliwości i tak już powoli wszystko zaczyna iść do przodu.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości przy dalszym dokańczaniu pozostałych modeli
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 06:00:23 wysłana przez REWIZOR »
Linia 202
Układ torowy (tory główne) - 100%
Układ torowy (reszta) - 15%

Offline REWIZOR

  • Administrator
  • Wiadomości: 3679
    • Zobacz profil
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 28
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lipca 2009, 06:02:01 »
Myślę że nie ma co na razie robić zamętu że nie działa itd. jak na nowym exe ma wszystko działać jak należy. Cierpliwości...
No to masz zadanie, sprawdź działanie nowego exe.
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 10:20:41 wysłana przez REWIZOR »
Pozdrawiam

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4511
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Lipca 2009, 08:14:26 »
No ciekawie wygląda ten klop :D Myślałem, że PEKAP wrzucił go na stare mapowanie.
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2009, 16:21:13 wysłana przez Patrykos »
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline piotrek0804

  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 21
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Lipca 2009, 09:08:01 »
Powiem tylko tyle, wspaniale zrobiona jednostka! A co do Waszych błędów, to je opanowałem, i dam korektę, co trzeba robić przy określonym błędzie. A więc tak, fizyki najlepiej przekopiować z tego wątku (kolega @MichałŁ tak się namęczył, a Wy chcecie kopiować stare fizyki z 2007 roku!) :
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,11403.0.html
Drugi problem, jaki wykryłem, to to, że przy wyłączaniu wyłącznika szybkiego (dzieje się tak tylko w członie RA) wywala symek. W związku z tym trzeba zrobić tak:
-otwieramy plik 6baII.mmd,
-przechodzimy do komendy realy, i mamy tam takie coś:
//relay: relay.wav-zmieniamy na :
relay: relay.wav
I wszystko działa jak należy :). Pozdrawiam.

Offline kwiatek3

  • Wiadomości: 206
  • Nowe wcielenie Gagarina
    • Zobacz profil
    • Punkt informacyjny symulatora (Pomoc z uruchomieniem itd.)
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Lipca 2009, 09:45:15 »
Ja też miałem błąd ale go opanowałem, nie mogłem hamować, wrzuciłem chk mkaczego, chodzi pięknie.
Podczas jazdy czuję się jakbym jechał prawdziwym kiblem, jest stara trąbka ale jestem w stanie zrobić nową.
Pozdrawiam i miłych służb.
Pozdrawiam załogę eu07.pl
Profil: Technik Transportu Kolejowego

Offline Dominik333

  • Wiadomości: 212
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Lipca 2009, 10:43:45 »
A ja mam taki problem:
Załączam wszystko po kolei i gdy mam już luzować skład to wywala mi symka... natomiast jeśli jeszcze nie załączę WS i "bawię" się kranem nic się nie dzieje-wszystko gra.

Offline TeKatka

  • Wiadomości: 147
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lipca 2009, 10:53:34 »
Miałem ten sam problem. Pobrałem fizyki kolegi @MichałŁ i zmieniłem im nazwy. Oto one (już ze zmienionymi nazwami. Wypakować do folderu, gdzie mamy EN57):
http://eu07.pl/userfiles/4901/priv-EN57chk.rar

Offline jussi19

  • Wiadomości: 178
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 7
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Lipca 2009, 11:06:21 »
Czy wam także otwierają się tylko drzwi w członie A, a w pozostałych są zamknięte.

Offline piotrek0804

  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 21
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Lipca 2009, 11:24:04 »
@TeKatka - Te fizyki trzeba lekko zmodyfikować, ja już to zrobiłem i wstawiam swoje.
http://eu07.pl/userfiles/4689/priv-JEDNOSTKAchk.rar
Trzeba zmienić m.in. wymiary jednostki, gdyż na Twojej fizyce, jednostka wygląda jak jeden długi wagon. Wypakować do folderu z EN57.

Offline fuji8

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1142
    • Zobacz profil
    • smk Jaworzyna Śląska
  • Otrzymane polubienia: 743
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Lipca 2009, 11:52:14 »
Czy ktoś ma jeszcze tak jak ja że nie może przejść do drugiej kabiny?
"Rzeczy niemożliwe wykonujemy natychmiast, cuda zajmują nam nieco więcej czasu"

Offline MarcinMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 131
  • Pozdro dla EU07-188 i EU07-088 w kabine 1026km :D
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Lipca 2009, 12:14:58 »
Masz pewnie stare EXE.Ściągnij sobie nowe,najlepiej z dzielpacka.
Pozdrawiam!
Będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, będę przestrzegał regulaminu, jak nie będę to się z Wami pożegnam

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Lipca 2009, 12:28:31 »
Ja nie wiem po co te cale kombinacje... Pobieracie paczke z pierwszego postu i usuwacie ze wszystkich 3 plikow *.chk, ktore znajduja sie w paczce wpis "MaxBPMass=...". Oraz dokonujecie tej podmiany:

-otwieramy plik 6baII.mmd,
-przechodzimy do komendy ralay, i mamy tam takie coś:
//relay: relay.wav-zmieniamy na :
relay: relay.wav
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2009, 12:38:17 wysłana przez libertyn89 »
Pozdrawiam, Karol

Offline mk1992

  • Wiadomości: 435
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Lipca 2009, 12:32:26 »
@libertyn89, zrobiłem tak i faktycznie, problem z luzowaniem składu zniknął. Natomiast problem nadal pojawiał się przy wyłączaniu głównego obwodu.

Zrobiłem tak, jak napisał @piotrek0804 i wszystko działa jak należy.

Mam pytanie, czy ktoś może mi napisać, w którym pliku można ustawić wysokość kamery w kabinie?

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Pozdrawiam, Karol

Offline mk1992

  • Wiadomości: 435
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z najnowszym EN57 @PEKAPa
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Lipca 2009, 14:10:41 »
@libertyn, dzięki za linka, pomogło. Poza tym zrobiłem jeszcze raz to samo co napisałeś w poprzednim poście i wszystko działa jak należy.

Chciałbym zadać jeszcze kilka pytań (nie mam na celu wytykania autorom jakichkolwiek błędów itp. gdyż chcę sam rozwiązać pewne problemy, które napotkałem, a potrzebuję do tego pomocy innych użytkowników), otóż:

1) Czy innym osobom podobnie jak mi nie wyświetla się szafa z opornikami rozruchu pod podwoziem w członie silnikowym?

2) Czy przy przechodzeniu z kabiny A do B (lub na odwrót), nie wyświetlają Wam się przedziały (czyt. przechodzicie bezpośrednio z jednego korytarza do drugiego)?