Autor Wątek:  Nowa wersja loadera START.EXE  (Przeczytany 46760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dżyszla

  • Wiadomości: 444
    • Zobacz profil
    • mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Kwietnia 2004, 23:51:16 »
A nie szło by już tego na Beta puścić?

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Kwietnia 2004, 00:02:10 »
Cytat: "Dżyszla"
A nie szło by już tego na Beta puścić?


co na beta ??

A co do angielskiej wersji, to na Zulu Gula jest post na ten temat - jest tam troche niedokonczona wersja 1.15. Narazie do korekty gramatycznej ;)
Reaktywacja ?

Offline Winger

  • Administrator
  • Wiadomości: 1466
    • Zobacz profil
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Kwietnia 2004, 01:02:23 »
Cytat: "Dżyszla"
A nie szło by już tego na Beta puścić?


Gdyby sie dalo to bym puscil. Jeszcze kilku dni potrzebuje i wyjdzie beta, a jakis tydzien pozniej oficjalnie jako calosciowa paczka.
Jeszcze w kwietniu.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Dżyszla

  • Wiadomości: 444
    • Zobacz profil
    • mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Kwietnia 2004, 18:29:03 »
Oczywiście, to o czym Winger wspominał :P (z nowym Startem także; BTW - wersja niemiecka bedzie?).

Offline Winger

  • Administrator
  • Wiadomości: 1466
    • Zobacz profil
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Kwietnia 2004, 19:02:21 »
Musi byc. I czeska takze.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Kwietnia 2004, 19:09:13 »
A kiedy czeska wersja WWW się zrobi? Bo wydaje mi się, że Winger miałeś to zorganizować swego czasu. Po prostu nie mogę się doczekać jak to sobie przeczytam :)))
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Winger

  • Administrator
  • Wiadomości: 1466
    • Zobacz profil
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Kwietnia 2004, 19:13:16 »
Kumpel - czech - dostal w grudniu materialy zrodlowe do tlumaczenia, do teraz tego nie dostalem.
Wczoraj podeslalem juz innemu kumplowi, w ciagu tygodnia ruszy czeska wersja.
Pozdrawiam,
Winger

Offline SQT

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 306
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 87
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Kwietnia 2004, 20:28:07 »
To podsumowując narazie te funkcje jak wyłączanie trakcji jest niedostępne ?

Offline Winger

  • Administrator
  • Wiadomości: 1466
    • Zobacz profil
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Kwietnia 2004, 20:39:17 »
Nic nie dadza.
Ale za kilka dni wydjzie wersja z ktora beda juz dzialac.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Kwietnia 2004, 17:36:09 »
Wersja z możliwościa zmiany języka na angielski już jest.

Prosze o szybkie przetestowanie, ale wydaje mi sie, ze błedów już chyba nie ma.
Jakby ktos z ZuluGula sprawdził, czy nie zrobiłem jakiś literówek po angielsku.

www.pit.eu07.pl/loader115b.zip[/code]
Reaktywacja ?

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Kwietnia 2004, 18:19:03 »
W opcjach mam Tak/Nie albo Yes/No... Zdecyduj się :) Poza tym w oknie głównym jest "Choose a train" i "Select the train". Zdecydujmy się: albo "the" albo "a". Ja bym optował za "a" w obu przypadkach.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Kwietnia 2004, 21:26:04 »
Cytat: "Bartek_G"
W opcjach mam Tak/Nie albo Yes/No... Zdecyduj się :) Poza tym w oknie głównym jest "Choose a train" i "Select the train". Zdecydujmy się: albo "the" albo "a". Ja bym optował za "a" w obu przypadkach.


bedzie a,

ale z opcjami nie rozumiem co jest zle
Reaktywacja ?

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Kwietnia 2004, 09:04:25 »
Cytat: "Pit"
ale z opcjami nie rozumiem co jest zle


Wszystko jest OK. Mój błąd. Nie rozpakowałem paczki ze wszystkimi plikami, tylko uruchamiałem "goły" start.exe. Wszytko w porządku z tymi opcjami.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Kwietnia 2004, 13:22:42 »
I jeszcze jedno, Pit. Sprawa czysto estetyczna. Takim jednym programem (XPME) poddałem start.exe drobnej modyfikacji, dzięki czemu przyciski, suwaki i checkboxy wyglądają lepiej na systemach XP i Windows 2003. Użytkownicy pozostałych systemów nie widzą różnicy. Teraz starter wygląda pod XP jeszcze lepiej. Czy mogę Ci podesłać tą wersję wraz z programem XPME? Podaj mi na priva swój e-mail.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Dżyszla

  • Wiadomości: 444
    • Zobacz profil
    • mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Kwietnia 2004, 14:10:54 »
A można screenshoota prosić?

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Kwietnia 2004, 14:58:30 »
Skrinszot poniżej:

Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Dżyszla

  • Wiadomości: 444
    • Zobacz profil
    • mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Kwietnia 2004, 16:43:54 »
dzięki. rzeczywiscie ładnie wygląda. Ale czy nie wymaga to włączenia styli?

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Kwietnia 2004, 16:55:14 »
Tak, style w XP trzeba mieć włączone.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Piotrek

  • Wiadomości: 888
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Kwietnia 2004, 20:19:10 »
Cytat: "Bartek_G"
I jeszcze jedno, Pit. Sprawa czysto estetyczna. Takim jednym programem (XPME) poddałem start.exe drobnej modyfikacji, dzięki czemu przyciski, suwaki i checkboxy wyglądają lepiej na systemach XP i Windows 2003. Użytkownicy pozostałych systemów nie widzą różnicy. Teraz starter wygląda pod XP jeszcze lepiej. Czy mogę Ci podesłać tą wersję wraz z programem XPME? Podaj mi na priva swój e-mail.

To ja tez na maila poprosze: pb.piotrek@interia.pl

Offline Bartek

  • Wiadomości: 378
  • MaSzyna Team Member since 2003
    • Zobacz profil
    • http://republika.pl/gliniecki
  • Otrzymane polubienia: 5
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Kwietnia 2004, 21:22:19 »
Jeszcze jedna uwaga dotycząca tłumaczenia loadera. Przy wyborze składu do prowadzenia pojawia się tekst np. "We drive EN57". Proopnuję zmienić go na "You can drive EN57", bo to "We drive..." to taka polska kalka, która po angielsku nie wygląda zbyt dobrze.
Pozdrawiam z Gdyni Wielkiego Kacka,
Bartek

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Kwietnia 2004, 19:52:35 »
Oki, poprawie do nowego patcha
Reaktywacja ?

Offline Piotrek

  • Wiadomości: 888
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Kwietnia 2004, 16:57:08 »
Cytat: "Pit"
Oki, poprawie do nowego patcha


A kiedy on wyjdzie ???

Offline Winger

  • Administrator
  • Wiadomości: 1466
    • Zobacz profil
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Kwietnia 2004, 17:24:03 »
Kur.... ka wodna, jeszcze raz ktos zada pytanie typu 'Kiedy wyjdzie... ' to przysiegam, wytne z forum z korzeniami...
Pozdrawiam,
Winger

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Kwietnia 2004, 21:48:26 »
Trzeba zrobic regulamin forum i go dac jako przyklejony w kazdym dziale.

1. Zabrania sie pytań w stylu:
   Kiedy wyjdzie ..... (path / nebula / ....)
   Zróbcie to.......
   Czy jest jakis program do edycji tras ........
Reaktywacja ?

Offline Nicolass

  • Wiadomości: 177
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Kwietnia 2004, 21:48:33 »
Ja proponuje to o czymś kiedyś pisałem, do kazdego działu forum przykleić wątek "FAQ: Zanim zapytasz - PRZECZYTAJ ten wątek". To napewno nie załatwi sprawy i problem nie zniknie, ale nawet jak to przeczyta 10% - 25% procent osób które mają zadać takie pytanie znajdujące się  "na czarnej liście" i po przeczytaniu wątka nie napisze takiego "wkurzającego" postu to to będzie sukces.
Pozdrawiam, Nicolass

Oli

  • Gość
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Kwietnia 2004, 09:28:51 »
Pit czy kolejna nowa wersja loadera jest niezbedna?na tym etapie jest chyba wystarczajaca.

Offline ABu

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 511
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 45
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Kwietnia 2004, 11:01:17 »
Ja mam jeszcze jedną sprawę - też estetyczną.
Sprawdzałeś, jak wygląda loader przy rozdzielczości
pulpitu 800*600? Mi odrobinkę krawędź okna przycina.

(mam loadera v 1.01, być może w nowym jest to już
poprawione)
ABu

Offline Pit

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
    • http://www.pit.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Kwietnia 2004, 11:10:12 »
Cytat: "ABu"
Ja mam jeszcze jedną sprawę - też estetyczną.
Sprawdzałeś, jak wygląda loader przy rozdzielczości
pulpitu 800*600? Mi odrobinkę krawędź okna przycina.

(mam loadera v 1.01, być może w nowym jest to już
poprawione)


Tak, obecna wersje specjalnie poprzekładałem, że okienko ma 800x550 chyba,
Reaktywacja ?

Offline SQT

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 306
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 87
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Maja 2004, 18:34:43 »
hmm dosyć dawno tu niebyłem i chciałem się zapytać co z tą nową wersją ? Start.exe już jest ale wyłaczanie trakcji i takie inne to jeszcze nie działa a o ile pamiętam to iało to być pare tyogdni temu :/

Offline Dżyszla

  • Wiadomości: 444
    • Zobacz profil
    • mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Nowa wersja loadera START.EXE
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Maja 2004, 18:41:49 »
Cytat: "SQT"
hmm dosyć dawno tu niebyłem i chciałem się zapytać co z tą nową wersją ? Start.exe już jest ale wyłaczanie trakcji i takie inne to jeszcze nie działa a o ile pamiętam to iało to być pare tyogdni temu :/

Cytat: "Winger"
Kur.... ka wodna, jeszcze raz ktos zada pytanie typu 'Kiedy wyjdzie... ' to przysiegam, wytne z forum z korzeniami...
Moge przyjść popatrzeć?