Witam, na początku samym chciałbym się usprawiedliwić, iż próbowałem się rejestrować na pewne forum, na którym zasadniczo zajmują się takimi pytaniami - jednak moje starania z przyczyn technicznych spełzły na niczym. Ponieważ problem mnie dosyć mocno nurtuję, postanowiłem zadać pytanie tutaj, ponieważ przy tylu użytkownikach z pewnością znajdzie się ktoś bardziej zorientowany w sprawie niż ja.
Problem jest taki: Zastanawia mnie, czy jest dozwolone, aby kupić bilet na daną trasę ale wysiąść np. w jej połowie, a potem kontynuować podróż na tym samym bilecie, lecz następnym pociągiem pare godzin później (ale tego samego dnia)? Zaznaczam, że mam na myśli pociągi tej samej spółki. Wiem, że kupując bilet i podając w kasie relację przez dane miasto, można tamże zrobić przesiadkę, ale nigdy nie próbowałem celowo wsiąść do następnego pociągu, który nie byłby najpierwszym możliwym... NIBY logika wskazuje, że nic nie stoi na przeszkodzie, ale wolę mieć pewność. Może PKP IC ma jakieś zastrzeżenie w przepisach, które nie jest mi znane.