Jak na razie planowałem i chyba planuje tylko zrobić tory dla SKM. Chociaż pomysł z ruchem towarowym obok jest bardzo interesujący. Można by zrobić coś takiego, że tory SKM łączą się z torami PLK na pewnym odcinku ze względów terenowych np. wcześniej nie możliwe było zbudowanie równolegle dwóch linii, i w tym momencie tory łączą się na odcinku 2-3 km, choć nie wiem czy to by za wiele nie zamieszało.
Generalnie na pierwszy ogień idzie stworzenie układów torowych dla SKM + infrastruktura, następnie teren i oczywiście otoczenie z budynkami i bajerami.
Jako że jest to kolejka dojazdowa zabudowanie wokół powinno być dość duże i tutaj musimy wyważyć proporcje aby FPS nie dał nam zbytnio popalić.
Cieszę się, że Żuk proponujesz swoją pomoc, z chęcią z niej skorzystam tylko jeśli Ty chciałbyś pomóc w układzie torowym i infrastrukturze, to w takim razie czym ja miałbym się zająć :-)
Myślę, że się dogadamy w tej sprawie. Ja w wolnych chwilach porobię różne przydatne modele ale podobnie jak Ty nie mam zbyt dużo wolnego czasu.
Gdyby udało się stworzyć tą scenerię myślę, że byłaby naprawdę ciekawa bo takiego tematu chyba nikt jeszcze nie podjął.