Autor Wątek:  czy cos robie zle????  (Przeczytany 5204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

alex

• Gość
czy cos robie zle????
« dnia: 13 Marca 2004, 19:48:44 »
witajcie!
jestem tu pierwszy raz i na wstepie chcialbym pogratulowac autorm maszyny!!!

MS Train Symulator to przy maszynie cienizna jakich malo....
kilka lat temu pojezdzilem sobie "mechanikiem" i zapalalem miloscia do tego stopnia , ze jako milosniek sluchania roznych rzeczy przez radio natychmiast sprawilem sobie radiotelefon z lokomotywy.... ( gdyby ktos mial ochote - to moge pozgrywac troche WAV-ow  bezposrednio z kolejowego radiotelefonu - mozna by to powrzucac do symulatora- byloby bardziej realistycznie

moje umiejetnosci w zakresie modyfikowania skryptow sa tak nikle , ze od razu oswiadaczam , ze chocbym chcial to nie umiem..... wiec do grupy "trasopisarzy" prosze mne nie zaliczac

NO DOBRA A TAERAZ PYTANIE...

co robie zle.... w scenerii quarka w misji polegajacej na podczepieniu wagonow  robie jak pan bog przykazal - wjezdzam na zeberko, odczekuje swoje su sie odczepia ja wycofuje i nijak nikt mi nie przeklada zwrotnicy zeby  dac w perony i podczepic sie do skladu czekam i czekam  a tu nic czy dyzurny na Kacu spi , czy ja cos zle robie??????

alex

Offline EP08_015

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 323
czy cos robie zle????
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2004, 19:55:55 »
Wszystko ok ale pamietaj aby dojechać do najbliższej tarczy manewrowej(karzełokowej). Potem przejdź do drugiej kabiny (home/end) odpal maszyne i czekaj na białe światło tarczy manewrowej. Jak się zapali to jedź.....
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

alex

• Gość
czy cos robie zle?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2004, 20:36:30 »
wszystko ok ale tak su sie odczepia dostaje sygnal - odjezdza do szopy ja dostaje sygnal wyjezdzam-  a aaawszystko jasne -  wyjezdzam nie w tej kabinie..... i poprostu nie widze karzelka - spoko - sprobuje w ten sposob...

wielkie dzieki...

i jeszcze jedno pytanie.... czy szopa track viewerem mozna zrobic jakos tak zeby poprestwaiac zwrotnice - bo  dojechalem z weglarkami do kaca ( uchhhh icie meska przygoda z piaskownica....)  i chcialbym sobie dalej pojechac a tu jak zaszybko dojade mam droge wolna  z ograniczeniem a jak dlozej dostaje stoj - a chcialbym sobie dalej pojechac - jak to zrobic ????? mniemam , ze trzeba wyedytowac plik trasy , ale - ja lamer jestem w tym temacie... moze ktos by podpowiedzial.... tak po polsku....

Offline Wojtek M

• Otrzymane polubienia: 0
Re: czy cos robie zle????
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2004, 12:30:37 »
kilka lat temu pojezdzilem sobie "mechanikiem" i zapalalem miloscia do tego stopnia , ze jako milosniek sluchania roznych rzeczy przez radio natychmiast sprawilem sobie radiotelefon z lokomotywy.... ( gdyby ktos mial ochote - to moge pozgrywac troche WAV-ow  bezposrednio z kolejowego radiotelefonu - mozna by to powrzucac do symulatora- byloby bardziej realistycznie

Witam

Z nieba nam spadłeś, bo ja dałem komuś kasetę z godzinnym gadabniem i nie mogę się doprosić zwrotu. Pozgrywaj wszystko ładnie, tak żeby było około 30 minut czystego gadania. Na dźwięk bzyczka zasilacza z radia dam co parę chwil dialogi i będzie można to w tle sobie puszczać. Wyślij mi to na pocztę.
Pozdrawiam
Wojtek z Krakowa

Offline Sm42

czy cos robie zle????
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2004, 12:52:28 »
A własnie Wojtek M. w grudniu na IRCu piałes że na poczatku tego roku zrobisz syrene z prawdziwego zdarzenia.I jak idą prace..?

Pozdrawiam
Sm42

Offline Pit

• http://www.pit.eu07.pl
czy cos robie zle????
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2004, 12:57:38 »
Wojtek: Trzeba bylo mowic ze chcesz nagrania z PKP.
Jedynie z przetwornica bedzie problem, bo nie mam radmora :)
Reaktywacja ?

alex

• Gość
dzwieki z radiotelefonu
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Marca 2004, 14:03:46 »
poszukam , gdzies mam jakies stare nagrania-  jesli nie znajde - to zapuszcze nagrywanie  i nagram jakies nowe - co do bzyczacej przetwornicy to  chyba sie nie uda - bo po pierwsze do radmora dorobilem  zasilacz i nie bzyczy a po drugie  i tak z radmora nie mam dorobionego wyjscia do nagrywania. Co sie tyczy tresci korespondencji - to jako , ze mieszkam w warszawie - glowne teksty z kanalu R2  wymieniaja takien nazwy jak wschodnia zachodnia centarlna, gorchow odolany czyste- trzeba by te dzwieczki w zwiazku z tym nieco podmontowac

postaram sie na jutro cos wymodzic  podrzuc mi tylko swoj adres   do mojej skrzynki - bo z domu daje po dialupie  i nie bardzo mam jak siedziec online

moj adres alex2220@poczta.onet.pl

pozdrofka
alex

Offline Wojtek M

czy cos robie zle????
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Marca 2004, 16:56:09 »
Witam

Sygnał już dawno jest zrobiony, ale do ET21 a świerszcze też mam. Brakuje tylko dialogów, miałem tego pełno i chyba szlag je trafił :/
Pozdrawiam
Wojtek z Krakowa