Witam
Problem dotyczy co prawda drugiej części tematu, ale wiąże się z pierwszą. Postanowiłem nieco zmodyfikować misję ze Zwrotnicowa, w której prowadzimy skład osobowy z 424 na czele (podmieniłem loka na EU06, ale nie sądze żeby to było źródłem problemu). Otóż po modyfikacji należy podczepić się lokiem do wagonów, które stoją na torze postojowym (obok składu towarowego) i dopiero potem jedziemy na peron. I tu pojawia się nieoczekiwany problem (zwłaszcza, że nigdy nie miałem problemów z odhamowywaniem). Mianowicie nie mogę odhamować składu już po podczepieniu siódemki. O to co robię po kolei:
nastawnik na 2 lub 3, dociskam, zaciskam hamulec loka i odrazu nastawnik do zera, wyłączam loka(przetw., sprężarka, obwód), podczepiam się (oczywiście 2xinsert), zmieniam kabinę, odpalam loka (obwód, przetw., sprężarka), nawrotnik, hamulec loka do zera, napełnianie uderzeniowe i tu pojawia się problem, wskazówka cylindra hamulcowego spada do zera po czym odbija do 3,2 MPa, manometr przewodu hamulcowego wskazuje na 4,2 MPa a zbiornika głównego 5,5 Mpa. Ciągle słychać głośny syk. Za którymś razem czekałem 20 minut i nic się nie zmieniało a podkreślam, że w tym wypadku skład to 3 "bohuny". Być może problem tkwi we wpisach do scenerii:
trainset none zwrotnicowo_f03 0.0 0.0
node -1 0 EU06-18 dynamic PKP\Eu07 eu06-18 4E 0.0 reardriver 0 0 enddynamic
endtrainset
i trainset none zwrotnicowo_pobocze02e 10.0 0.0
node -1 0 505120-00351-1 dynamic PKP\Bdhpumn none bdhpumn 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 505120-00351-2 dynamic PKP\Bdhpumn none bdhpumn 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 505120-00351-3 dynamic PKP\Bdhpumn none bdhpumn 0.0 nobody 3 0 enddynamic
endtrainset
Trochę się rozpisałem, ale myślę, że wyraziłem się jasno. Napewno coś robię źle tylko nie wiem co konkretnie. Z góry dziękuję za pomoc.