Witam.
Mam dwa pytania:
1. Kto jest autorem trasy Jelitkowo. Pytam ponieważ ostatnio znów mam fazę na Symka, a że zaczyna wychodzić mi wstawianie obiektów na trasy trochę sobie tworze. Na trasie Jelitkowo jest brak semaforów i paru wskaźników, wiec pomyślałem sobie że to uzupełnię, ale nie chce naruszyć praw autorskich jak bym to chciał wrzucić na forum.
2.Mam mały problem z określeniem odległości położenia semaforów na stacjach. Szukając na forum wskazówek znalazłem, że semafory ustawia się (uwzględniając prędkość) od 50m do 100m licząc od ukresów. Cóż przyznam, że ukresów w Symku jeszcze nie widziałem (a szkoda). Gdzie indziej znalazłem przykład na rysunku, że semafory ustawia się ok. 25m za końcem peronu. Zastanawiam się czy od końca peronu do rozjazdu, gdzie odcinek wynosi ok 200m semafor powinno postawiać się w odległości 25m za końcem peronu, czy może 50m od ukresu poprzedzając go semaforem powtarzającym.
3. W jaki sposób wrzucacie zdjęcia na forum. Wiem że wpierw trzeba umieścić je w necie. Z jakich portali korzystacie?
To zarazie chyba wszystko.
Dzięki z a pomoc.
Pozdrawiam.