Autor Wątek:  Pare Bledow!! :)  (Przeczytany 3807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline babycow

• Otrzymane polubienia: 0
Pare Bledow!! :)
« dnia: 13 Listopada 2011, 12:06:46 »
Czesc na wstepie chce tylko powiedziec, ze w maszyne gram od tygodnia, lecz koleja interesuje sie, od momentu gdy zobaczylem pierwszego potwora, en57 ;P.

Moje problemy polegaja na tym, ze czasami jadac trasa, po zatrzymaniu en57 nie chce dalej jechac, nie dochodzi jakby prad(lecz swiatla swieca). Podobnie jest z innymi lokomotywami/taborami.

Kolejne, na 2/3 trasach wystapil mi NULL TRACK(na baltyku mdz innymi).

Czasem gdy Lokomotywa nie przyspiesza, cisne wiecej nastwnika, po czym LIMIT czy jak to nazwac, przekaracza 650, i pociag przestaje dzialac. Czytalem, ze monza to naprawic naciskac na klawiaturze N. Niestety nic to nie daje, pociag nie rusza, nawet po powonym uruchomieniu calego monstruM!! :)

Dziekuje!

EDIT : Czemu gdy jade EU07, zwalniam przed zakretem, (wciskam 2), nastepnie na prostej luzuje hamulec (0), i chce przekrecic nastawnik, niestety juz sie nie da;/ Nie moge przyspieszyc...
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2011, 15:28:21 wysłana przez ZiomalCl »

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 876
Odp: Pare Bledow!! :)
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopada 2011, 12:08:23 »
Zejdź najpierw z nastawnikiem i bocznikiem do zera (odpowiednio - i /) i wtedy naciśnij n.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Rudzik

• Otrzymane polubienia: 104
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopada 2011, 13:18:42 »
Jubaj, ja bym to troszkę inaczej sformuował, żeby przed każdym hamowaniem składem, nastawnikiem i bocznkiem na zero jechał, bo z tego co czytam, to chyba główna przyczyna niepowodzenia. No i przede wszystkim w siódemce i pochodnych trzeba patrzeć na amperomierz(-e) podczas rozruchu. Podobnie nie dawać 43 bezoporowej (w siódemce na przykład) zaraz po odluźnieniu hamulca, gdy jedziemy z małą prędkością.

nastepnie na prostej luzuje hamulec (0)
Od kiedy hamulec się na pozycji "hamowania awaryjnego" luzuje...? Klawiszologia się kłania. Luzujemy na "," na numerycznej.

I @Babycow, popraw post, i coś dla ciebie:)
&feature=related

Offline babycow

« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2011, 13:44:00 »
Pomyłka, [.] luzuje... błąd w zapisie ;).

Dzięki, za odpowiedź! :)

@UP, twoje rady bardzo mi się przydały! Mam jeszcze jedno pytanie, da się własnoręcznie zmodyfikować przyśpieszenie/vmax pociągu? Bo to dziwne, że Icc/Pośp. jadę ledwo 100/120km/h, kiedy kiblem bujam się do 140...

Zdecyduj się, czy używasz polskich liter, czy nie. W regulaminie jest wyraźnie napisane, że można ich nie używać, ale należy to robić konsekwentnie. Poza tym nie ma takiego słowa jak "odp", forum to nie GG, nie nadużywamy niepotrzebnie skrótów. Emotikony zostawiłem, choć jest ich dosyć sporo, jak na taki post...
Kamils
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2011, 17:02:17 wysłana przez kamils »

Offline trus

• Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2011, 16:46:04 »
Kibel ma prędkość dopuszczalną 110 km/h ! Jeśli chodzi o lok EU 07 którym ciągniesz pośpieszny to zapewne nie używasz bocznikowania. Np na ostatniej pozycji nastawnika klawisze / * na numerycznej.

Offline babycow

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Listopada 2011, 18:22:52 »
By nie zakładać nowego tematu!!!
Czemu znikły mi auta z dróg ? Może to dziwne, ale gdy pierwszy raz uruchomiłem maszynę, na przejazdach stały Auta, Autokary, a nawet Bus który wjechał wprost pod koła!!! Teraz są zwyczajne pustki... Również ruch na torach jest mały.

@@

Dzięki ! Mam jeszcze jedno pytanie. W poglądzie 'programu do wczytywaniu tras' jest SA, (szynobus) da się go ustawić do jazdy, wstawiając do jakiejś scenerii?

1) Nieregulaminy tekst (centrowanie, pogrubienie, po co to?) - punkt 9 regulaminu.
2) Jeśli ktoś Ci odpowie, powinieneś odpisać w kolejnym poście zamiast edytowani wcześniejszej wypowiedzi.
Winger
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2011, 18:46:26 wysłana przez Winger »

Offline MaciejM

• Otrzymane polubienia: 1374
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Listopada 2011, 18:41:41 »
Co do ruchu na torach to wszystko zależy od widzi-misię autora scenariusza. Może być tyle składów co na W.Wschodniej w poniedziałek o osiemnastej a czasem pusto... Nie jest to tak, że składy nie kierowane przez użytkownika są wstawiane i kierowane losowo. Wszystko jest z góry ustalone przez autora.
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie
15 lat z MaSzyną!

Sceneria Tomaszewo - zapraszam do otwartych testów scenerii.