Pozwolę sobie "podpiąć" się pod niniejszy wątek, ponieważ mój problem w zasadzie tyczy się omawianego tutaj tematu.
Otóż, w opisie scenariusza "l053_wieczór" znalazłem taką oto ciekawą informację:
"Istnieje możliwość przejechania misji nr 1 (RegioExpress do Sandomierza), 2 (TLK do Dębicy), oraz 4 (Regio Turów – Sandomierz – Turów) jako pasażer. Po uruchomieniu symulacji naciskamy 'Shift+Q' w celu uruchomienia autopilota, wychodzimy z lokomotywy (klawisz 'F4'), podchodzimy do wybranego przez nas wagonu osobowego i naciskamy 'F5'. Zajmujemy miejsce w przedziale i czekamy na godzinę odjazdu, nasłuchując komunikatów na stacji..."
Wykonałem wszystko według powyższej "instrukcji" i wszystko niby jest OK, bo znalazłem się w wagonie i faktycznie mogę jechać jako pasażer, ale... mam problem z tym, co wytłuściłem w powyższej informacji znajdującej się w opisie scenariusza. Gdy "wejdę" już do wagonu to za Chiny Ludowe nie umiem zająć miejsca w przedziale! Po wciśnięciu klawisza F5 przy wybranym wagonie z przedziałami, niezależnie od tego, jaki by to nie był wagon i jaka misja z tych wskazanych w opisie scenariusza, za każdym razem "ląduję" w korytarzu tego wagonu. Do żadnego przedziału nie da się wejść, bo drzwi od każdego z nich są zamknięte.
Czy jest jakiś sposób na to, aby faktycznie wejść do przedziału i "usiąść" sobie w fotelu? Czy też jednak nie ma takiej możliwości, a w opisie scenariusza jest po prostu taki "babol"? Gdyby faktycznie dało się wejść do przedziału to byłoby super, bo w tym korytarzu to tak raczej "średnio" się jedzie...
W załącznikach do niniejszego mojego postu dołączyłem screeny z tego, jak to wygląda.