Wygląda to tak: na sceneriach Quark-MCE i -EN57 po odpaleniu misji z eu07-424 wszystko jest ok do momentu podczepienia sie do składu zostawionego przez sukę. Podczas ruszania z tym składem nagle spada ciśnienie w PG i całość zaczyna hamować. Nie udaje się ani odhamować całości ani odluźnić samej lokomotywy, po chwili wywala błąd i symek się zamyka. Raz udało mi się "wyjść na dwór" i przelecieć po składzie zanim sie zawiesił, pierwszy wagon miał "Coupler broken". Podmieniałem lokomotywę na inne, ciągle było to samo. Wrzuciłem te dwa scn-y jeszcze raz i pomogło, problem zniknął. Natomiast po dojechaniu do Koniewic wjeżdzam na tor 1 i stoję tam do końca świata (tj. dopóki nie przyjedzie et22 z węglarkami bo wjeżdża na ten sam tor na którym stoję), z jakiegoś powodu nie odpala event "Koniewice_manewr1". Dlaczego tak się dzieje, brakuje przypisania eventu do toru czy coś w tym guście? Dopisałem w pliku scenerii wpis na keyctrl06 wyzwalający ten event i wtedy jest ok, event odpala, potem _manewr2...4 też odpalają, podczepiam się do składu i znowu robi się podobnie do tego co pisałem na początku (przy ruszaniu skład zaczyna sam z siebie hamować, tym razem daję się odhamować i jechać dalej, ale po chwili hamuje znowu, a po którymś takim razie symek sie wysypuje).
Pytanie zasadnicze brzmi: co zrobić żeby prawidłowo odpalał event Koniewice_manewr1 ?
Pytanie dodatkowe: czy da się coś zrobić żeby rozwiązać ten problem z samoczynnym hamowaniem i wysypywaniem symka?
Korzystam z paczki całościowej 2007, exe jest z dizelpacka, pliki scenerii podmieniłem na te z pliku 273v-quarkplus.rar, log txt w załączniku.
Może ktoś miał podobne problemy? Byłbym wdzięczny za wskazówki jak to rozwiązać.