Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Sieć trakcyjna-szczegóły
MichałŁ:
http://www.transportszynowy.pl/trakcjaogolne.php#typy tu jest wszystko wujaśnione dlaczego stosuje się dwa przewody jezdne.
BLAcKboY:
--- Cytat: bohunIC w 01 Grudnia 2008, 21:37:43 ---Jako ciekawostke, w UK wszystkie druty jezdne są pojedyncze. Czyli jeden jezdny plus nośny. Prędkości na szlakach w granicach 200km/h. ale tam występują inne loki, konstrukcje i pobory prądu itd.
--- Koniec cytatu ---
To w UK są druty? A gdzie się podziała 3 szyna?
Radkos07:
No dobrze, dwa przewody jezdne... Np. w Czechach pociągi też osiągają znaczne prędkości i tam się stosuje jeden przewód jezdny...
Na czym polega różnica?
Monczan_SP32:
--- Cytat: EU07-457 w 02 Grudnia 2008, 13:21:46 ---
--- Cytat: Monczan_SP32 w 02 Grudnia 2008, 12:39:20 ---A tam jest AC czy DC na drutach? Jak AC, to by wystarczało.
--- Koniec cytatu ---
AC
--- Koniec cytatu ---
Żeby nie było, ja Ci wierzę, ale wobec tego popatrz, jaką sprzeczną z Twoją odpowiedzią informację znalazłem:
http://www.kolej.pl/serwis/technika/trakcja.php
--- Cytat: BLAcKboY w 02 Grudnia 2008, 21:48:44 ---
--- Cytat: bohunIC w 01 Grudnia 2008, 21:37:43 ---Jako ciekawostke, w UK wszystkie druty jezdne są pojedyncze. Czyli jeden jezdny plus nośny. Prędkości na szlakach w granicach 200km/h. ale tam występują inne loki, konstrukcje i pobory prądu itd.
--- Koniec cytatu ---
To w UK są druty? A gdzie się podziała 3 szyna?
--- Koniec cytatu ---
Polacy przyjechali, ktoś się nie bał, i za...brał. A tak na poważnie, to nie przypominam sobie, żeby trzecią szynę stosowali gdzie indziej, jak w metrze...
BLAcKboY:
--- Cytat: Monczan_SP32 w 02 Grudnia 2008, 23:37:56 ---Polacy przyjechali, ktoś się nie bał, i za...brał. A tak na poważnie, to nie przypominam sobie, żeby trzecią szynę stosowali gdzie indziej, jak w metrze...
--- Koniec cytatu ---
Po przestudiowaniu kilku zdjęć znalazłem szokujące brytyjskie elektryki z patykami na dachu.
Ale znalazłem też maszyny bez patyków.
Vide:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej