Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pomoc w tworzeniu dźwięków do MaSzyny.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---Nic nie robie. Nagrywam przycinam i potem zapisuje z odpowiednimi parametrami.
--- Koniec cytatu ---
No to sam sobie zaprzeczyłeś :), nic nie robię, ale za chwilę dodajesz: nagrywam, przycinam...
Kwestia jak Ty to robisz i na jakim materiale pracujesz. Używałem również Windowsowego rejestratora dźwięku i ja nie miałem żadnego charczenia. Charczenia pojawiało się wtedy, gdy zapisywany dźwięk był przesterowany lub go edytowałem i przeginałem z głośnością.
Sam przecież napisałeś:
--- Cytuj ---Bo czasem robie w zwykłym rejestratorze dźwięku w Windowsie. Tam jest właśnie taki parametr 22050 Hz, 8 bit, mono 21 kb/s, tylko czasem jest ok, a czasem to jakość dźwięki robi się masakryczna.
--- Koniec cytatu ---
czyli narzędzie to samo, a raz wychodzi tak, a raz siak. Przecież nie posądzasz rejestrator dźwięku o to, że on sobie siedzi i myśli, nooooo dobra, teraz to ja będę zapisywał ok, a za chwilę może będę miał kaprys i będę źle nagrywał :)
Może kwestia ustawienia w danym momencie suwaków w regulacji głośności np.
RooteK:
Ja używam audacity. Nie wiem co może mieć wpływ na takie zachowanie dźwięków w symulatorze... Pokombinuje jeszcze z tymi innymi ustawieniami
Edit.
Pomógł zapis w postaci 8 bitów ;) miałem normalnie 32 bity. Temat do zamknięcia.
Zamykam.
Akvin
Nawigacja
Idź do wersji pełnej