Autor Wątek:  Odp: Prawa autorskie?  (Przeczytany 1388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WOMEN

• Gość
Odp: Prawa autorskie?
« dnia: 16 Września 2008, 21:37:33 »
Witamy Zadziorę Mariusza !
Co jest od wszystkiego to jest do niczego. Można znać się na komputerach, pociągach, programowaniu ale niuanse prawne lepiej zostawić dla ludzi, którym się nie wydaje, ale którzy wiedzą.
Mariuszu jak zwykle wiesz wszystko najlepiej i zawsze masz rację - Twoje na górze.
Własność intelektualna to rzecz święta.
Nie jeden "cwaniaczek" używał cudzego layoutu i nie swojej pracy a potem w sądzie dowalili mu taką kare, że nie miał już ochoty na jakąkolwiek "twórczość".
PS
Zobaczymy ile istotek jeszcze obrazisz i ilu zajdziesz za skórę aż zrozumiesz, że nie zawsze masz rację.

To jest dyskusja o prawach autorskich nie postawie Mariusza. Wydzielam i przenoszę na bocznicę.

Andrzej.
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2008, 21:54:25 wysłana przez |andy| »

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
Odp: Prawa autorskie?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Września 2008, 21:48:34 »
Mariuszu jak zwykle wiesz wszystko najlepiej i zawsze masz rację - Twoje na górze.

Niekoniecznie, na prawie się nie znam, ale w większoci przypadków jest skomplikowane i powinno być logiczne. Ja tylko spierałem się o:
1)Ciężko egzekować jest to
2)W tym przypadku Patrykosa, przypomina mi zabawę w piaskonicy. Na jego miejscu olałbym te zdjęcia, a niech sobie wiszą w galerii i niech moje imię rozsławiają. Tym bardziej, że je tam w galerii wsześniej umieściłem.
3)Nie wiem jak jest w tej galerri, ale jeśli jest licencja taka jaka na www.eu07.pl, to już w ogóle nie ma o czym mówić.
Beatko, do była dyskusja ciężka dyskusja dwóch laików.
Czy zawsze moje na wierzchu, hmmm niekoniecznie. Jak na razie tego nikt nie obalił:
Art. 51.
1. (utracił moc).
2. (utracił moc).
©Kancelaria Sejmu s. 19/19
2007-12-06
3. Wprowadzenie do obrotu oryginału albo egzemplarza utworu na terytorium Europejskiego
Obszaru Gospodarczego wyczerpuje prawo do zezwalania na dalszy
obrót takim egzemplarzem na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, z wyjątkiem
jego najmu lub użyczenia.
I proszę Cię nie wciągaj mnie w dyskusje.