Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Wydajność, skalowalność

<< < (3/3)

Krzysiek626:
Masz jeszcze raz taki drogi procesor jak ja. Mam E6300.
Masz trzy razy droższą kartę graficzną i dwa razy więcej ramu niż ja.
Coś jest nie tak z Twoim sprzętem, lub źle zainwestowałeś.

hunter:
A kolega zapisywanie informacji do pliku log.txt ma wlaczone? Jesli tak, po wylaczeniu wydajnosc powinna zdecydowanie wzrosnac.

jageer:

--- Cytat: hunter w 03 Listopada 2009, 21:41:32 ---A kolega zapisywanie informacji do pliku log.txt ma wlaczone? Jesli tak, po wylaczeniu wydajnosc powinna zdecydowanie wzrosnac.

--- Koniec cytatu ---

U mnie jest tak samo jak mam ustawione log.txt to mam ok 2 FPS.
Po wyłączeniu na sprzęcie: AMD Athlon 7750 (2,7Ghz) 2 Gb ramu 1066Mhz, na zintegrowanej karcie GeForce 8300 ok 30-60, czasem spadnie do 20.

Obecnie zakupiłem: GeForce with CUDA GTS 250 Asus 512MB
Jeszcze dokładnie nie miałem czasu na wytestowanie. Ale tak ponad 100Fps leci bez problemu, oczywiście nie cały czas...

Jaco:
Wątek dawno nie był poruszany, ale pozwolę sobie na kilka moich uwag. Niemal od samego początku istnienia MaSzyny, a więc już ładne parę lat "katowałem" i nadal "katuję" mój stary sprzęt: WinXP, SP3, Intel Celeron 1100MHz, 512 RAM, GeForce2 MX/MX400.
Efekty nie są za ciekawe, ale jeśli zmodyfikuję poważnie nawet skomplikowane scenerie (wyrzucenie i redukcja taboru, otoczenia, budowli) wraz z ustawieniami wydajności karty to mam zaledwie kilkanaście FPS i tyle, ale da się prowadzić wiele składów. Wiele traci się na tym jeśli chodzi o komfort jazdy i realizm, ale przynajmniej coś tam próbowałem w tym kierunku zrobić.

Ostatnio zainstalowałem PC2011 na sprzęcie: WinXP, SP3, Intel Corel Duo CPU E4500 2,2 GHz, 2,00 GB RAM, GeForce 8600 GT i efekty są takie (jak dla mnie super, bo jazda jest bardzo urealniona i komfort jest nieziemski!):
- na wszystkich trasach: 75 FPS
- na dużych stacjach: 37 - 55 FPS
- tunel: ok. 37 FPS.

Tak czy inaczej nawet te niecałe 40 FPS to jest super sprawa i nie odczuwam tego przy przejeździe przez stacje. Ogólnie więc w/w sprzęt daje max. możliwości 75 klatek/sekundę bez żadnego grzebania w ustawieniach kompa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej