Witam. Dzis wystawiam pierwsza odslone wagonu motorowego serii EN80 oraz doczepe. Od razu zeby nie bylo, nie testujmy ani fizyki ani parametrow mmd, bo nie znam sie na tym za dobrze. Wiem ze np regulacja pantografu i wskazania manometrow, sa do ustawienia w mmd, oraz polozenia kamer.
Do testu daje model czyli plik t3d. Prosze o testowanie pod wzgledem:
- przechylki
- animacja elementow
- kabina i jej dzialanie
- problemy zwiazane z szybami (tu prosze o propozycje rozwiazania problemu widzialnosci)
Problemy, o ktorych wiem a nie znam rozwiazania:
- widocznosc na przestrzal, czyli nie widac scenerii, drutow itd przez szyby
- dlaczego kabina lowpolyinterior nie laduje szyb (po zaladowaniu i ustawieniu sie wewnatrz pojazdu, nie widac szyb od srodka a w modelu sa) natomiast tego problemu nie ma w przypadku kabiny a i b.
- problem zmiany taablicy kierunkowej miedzy pojazdami bez odczepiania sie, ze skraju nie ma klopotu z zakladaniem, gorzej miedzy pojazdami, poniewaz by ja zmienic nazwa, nalezy odczepic sie od doczepy, odjechac, zmienic tablice i z powrotem podczepic.
Na koniec link.
http://www.eu07.pl/userfiles/EN80_1.zipInformacje o rozpakowaniu i wpisach, wewnatrz paczki.
Przypominam tez ze wersja testowa modelu, nie moze przeniknac do szerszej grupy spolecznosci forum, za co grozi odpowiedzialnosc przed administracja.
Cala dyskusje na temat bledow prosze prowadzic w watku a nie na PW.
Pozdrawiam.