Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

EL2 v.2008

(1/4) > >>

Bombardier:

--- Cytuj ---W związku z długim ładowaniem - można coś z tym zrobić, odchudzić model?
--- Koniec cytatu ---
Można.

Przedstawiam EL2 v.2008. Autorem jest EP08_015 Epek. Dokonałem optymalizacji obu wersji (wersja pierwsza - było 101550 jest 41682 faces, wersja druga - było 80998 jest 42186 faces), dzięki czemu ładowanie modelu trwa znacznie krócej. Z modelu nie były usuwane żadne detale, optymalizacja polegała na usuwaniu niepotrzebnych poly, dzięki czemu model jest tak samo szczegółowy. Dodałem sprzęg 3D autorstwa Profety plus nowe pantografy autorstwa Oli_EU. Te dwie rzeczy dostałem od Epka.

Screen pierwszej wersji

Screen drugiej wersji

>>Link<<

//wersja nowsza
node -1 0 el2-33 dynamic PKP\el2v2008 el2-33 el2v2 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
node -1 0 el2-25 dynamic PKP\el2v2008 el2-25 el2v2 0.0 headdriver 3 0 enddynamic

//wersja starsza
node -1 0 el2-11 dynamic PKP\el2v2008 el2-11 el2v1 0.0 headdriver 3 0 enddynamic

EP08_015:
Bardzo ładnie i dobrze to zrobiłeś. A w kwestii wyjaśnienia, Sprzeg i pantograf otrzymałem bezpośrednio od ich autorów z pozwoleniem na wykorzystywanie ich w moich modelach w postaci pliku max wraz z teksturą. Przy okazji optymalizacji, stare elementy są wymieniane na nowe. Jako mój współtwurca uznałem iż moze wejść w ich posiadanie, celem wymieniania ich przy okazji optymalizacji starych wersji.
Kolega @Bombardier jest jest współtwurcą wersji 2008, w związku z tym ma takie same prawa autorskie do modelu jak i ja.

Monczan_SP32:
Wpisy z headdriver? Czyżby do tego modelu wyszła kabina??

Bombardier:
Z tego co wiem dla AI ustawia się również headdriver.
Model bez kabiny, tylko jako dodatek na bocznicę albo jako AI.

Monczan_SP32:
No tak... zapomniałem o AI, przepraszam :) No cóż, to tylko zakasać rękawy, i zrobić kabinę - może się wreszcie tego nauczę xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej