Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Scenerie wzbogacone o SHP

<< < (8/10) > >>

EU40:
A ciekaw jestem, czy w naszym Symku możliwe jest uaktywnienie czuwaka po dowolnym naciśnięciu spacji (byłoby very, very realnie).

EU07-457:

--- Cytat: EU40 w 24 Stycznia 2009, 17:44:25 ---A ciekaw jestem, czy w naszym Symku możliwe jest uaktywnienie czuwaka po dowolnym naciśnięciu spacji (byłoby very, very realnie).
--- Koniec cytatu ---

No nie do końca, ponieważ samo naciśnięcie w dowolnym momencie przycisku czuwaka nic nie daje. Przycisk czuwaka należy przytrzymać około 1,5 - 2 sekund, aby "zamrygał" ;)

EU40:
Dokładnie właśnie o to mi chodzi. Ogólnie mówi się o tym jako o ,,teście działania czuwaka" a ja raczej uważam, że to zabezpieczenie, aby maszynista nie położył cegły na przycisk.

mechatronik:

--- Cytat: EU40 w 24 Stycznia 2009, 17:53:24 ---Dokładnie właśnie o to mi chodzi. Ogólnie mówi się o tym jako o ,,teście działania czuwaka" a ja raczej uważam, że to zabezpieczenie, aby maszynista nie położył cegły na przycisk.

--- Koniec cytatu ---
Od razu cegły ;), dobra taśma by wystarczyła gdyby nie to zabezpieczenie ;).

Fakt faktem takie coś "urozmaiciłoby"  symka :). Trzeba by spytać się "wielkich mistrzów exe" ;) czy to wykonalne.
Efekt byłby taki jak tu: http://pl.youtube.com/watch?v=AbALxhG0v6I .
Fragment w 0:10, 0:25, 0:29.

ST44-003:
Ahhh... moja ulubiona 499 ;]
Faktycznie przydał by się test czuwaka, ale również można by się pokusić o Jazde Pociągową - Jazde Ciągnioną, bo przy przełączaniu tych hebelków załączają się CA i SHP oraz samo SHP przy wielokrotnym przełączaniu ;)
Pozdr :)

P.S. Wiem bo osobiście testowałem na 07-211 i było to nawet w kronice krakowskiej ;P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej