Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jak zrobić budynek np. Dworca PKP w 3ds maxie?
AtapiCl:
Bo nie można umieścić 2 tekstur na jednym obiekcie... Muszą to być oddzielne obiekty, a nie jego część - np. zaznaczona ściana w kwadracie. (do tworzenia oddzielnego obiektu z części już istniejącego służy 'Detach' - zaznaczasz obiekt -> Convert to Editable Mesh -> Zaznaczasz potem jakąś część obiektu np. ścianę -> Detach i ta ściana nie jest już częścią ów obiektu, tylko oddzielnym przedmiotem ;]).
Żabek:
--- Cytat: Rozi w 08 Września 2008, 03:12:53 ---To, co pisał Żabek chyba odnosi się do 3d studio max 9, a ja mam 7. Próbowałem zrobić tak jak on pisze, ale u mnie jest coś innego
--- Koniec cytatu ---
Odnosi się do wersji 8 programu, ale pisałem z pamięci. W siódemce jest chyba tak samo (chyba nawet od czwórki jest tak), tylko może się troszkę różnić nazwą.
Rozi:
OK, dziękuję Wam koledzy za pomoc, udało mi się ponakładać tekstury i wyeksportować do *.t3d
Ale pojawił się kolejny problem. Jak wyeksportuję do *.t3d, to tam, gdzie powinna być tekstura pisze: none.
A oto jak dom wygląda w max'ie:
Jest to mój pierwszy model, który wykonałem samodzielnie, więc proszę nie krytykować zbytnio :]
Pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej