Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Przerobiona Kabina EU07

<< < (2/9) > >>

|andy|:

--- Cytat: EU40 w 13 Sierpnia 2008, 08:49:29 ---Przepraszam, że poruszam temat w kabinie EU07, ale nie chcę zakładać nowego wątku.
Czy mamy w Maszynie czeski prędkościomierz stosowany na lokomotywach EP08 - 008, 009, 010?
Tak nawiasem pisząc..szkoda, że nikt nie przerabia kabin lokomotyw EP08.

--- Koniec cytatu ---

Przecież ta sama kabina jest stosowana w 07 (4e) i 08 - różnią się haslerem.

EU40:
No, nie bardzo są identyczne. EP08 konstrukcyjnie miała elektrycznie podgrzewane szyby. zresztą nie przełożę samego Haslera, bo fizyka nie jest ta sama.

ST44-003:

--- Cytat: EU40 w 13 Sierpnia 2008, 09:41:28 ---ciach... zresztą nie przełożę samego Haslera, bo fizyka nie jest ta sama. ciach...

--- Koniec cytatu ---
Ale łatwo ją poprawić, wystarczy w *.chk EP08 zmienić przekładnie oraz wziąć wartość przesuwania się wskazówki prędkościomierza i wkleić ją do *.mmd EP08 do linijki ze starą wartością przesuwania. Bawiłem się ostatnio tym że lokiem i efekt był wręcz idealny :)

Marcin1992:
Screeny z prac:

Co nowego:
-> Kolor kabiny (próbowałem zrobić jakieś dobre tło, żeby nie było paintowe ale niestety były efekty rozlanej farby, więc rozjaśniłem oryginalną teksturę kabiny)
-> Nowe podpisy pod heblami (ze zdjęć @GłowyWojtasa zawartych w tym temacie: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7953.0.html)
-> Nowe manometry (ze zmodernizowanej EN57 autorstwa MKaczego), zrobiłem je porządnie w przeciwieństwie do poprzednich i świetnie pokrywają się z centrum wskazówki.

Pozostałe rzeczy do zrobienia:
-> Podpisy pod heblami na pulpicie pionowym, pod manometrami i zmiana kolorystyki (pulpit pionowy i woltomierze) na taką jak kabina.
-> Kolor klapek od rozrządu.

Jak tylko dostanę zdjęcie pulpitu pionowego od @GłowyWojtasa, zabieram się do podpisów i być może poprawiona kabina zostanie wydana już dziś.

Pozdrawiam.

Krzysiek626:
Bardzo dobrze się prezentują te screeny, mam wrażenie że wyrosło nam nowe pokolenie utalentowanych twórców. Prośba tylko jedna, nie spiesz się z wydaniem już dziś. Zrób to może jutro, lub za dwa dni by uniknąć poprawek i powtórki publikacji. Czas i pośpiech nie służy jakości.
PS:Jak tak dalej pójdzie to wszyscy zapomną o kabinach @Barta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej