Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Nowe dźwięki [stała aktualizacja]

<< < (7/14) > >>

Rozi:

--- Cytat: Szociu w 21 Sierpnia 2008, 16:49:38 ---Jest pewien problem, (...)pod koniec start i trwa powstaje takie strzelenie, które jest bardzo słyszalne i przeszkadzające.

--- Koniec cytatu ---

Ja się trochę syrenek narobiłem :] i oczywiście też miałem taki problem. Polega on na tym, że koniec "start", różni się troszeczkę od początku "trwa", stąd powstaje takie strzelenie. Po prostu, trzeba się bawić i ucinać po trochu z końca "start" i czekać na efekty. Jeśli chcesz, to mogę pociąć ten dźwięk, możesz przesłać na PW link.

Pozdrawiam

Szociu:

--- Cytat: Rozi w 21 Sierpnia 2008, 17:10:55 ---
--- Cytat: Szociu w 21 Sierpnia 2008, 16:49:38 ---Jest pewien problem, (...)pod koniec start i trwa powstaje takie strzelenie, które jest bardzo słyszalne i przeszkadzające.

--- Koniec cytatu ---

Ja się trochę syrenek narobiłem :] i oczywiście też miałem taki problem. Polega on na tym, że koniec "start", różni się troszeczkę od początku "trwa", stąd powstaje takie strzelenie. Po prostu, trzeba się bawić i ucinać po trochu z końca "start" i czekać na efekty. Jeśli chcesz, to mogę pociąć ten dźwięk, możesz przesłać na PW link.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Nagranie poszło na PW. Dzięki za pomoc :)

Rozi:
Tylko w tym są dwie syreny nisko- i wysoko- tonowa podczas jednego trąbienia [nie wiem jak to określić :=)]. Z tego raczej powstanie tylko jedna syrena.

Szociu:

--- Cytat: Rozi w 21 Sierpnia 2008, 21:16:26 ---Tylko w tym są dwie syreny nisko- i wysoko- tonowa podczas jednego trąbienia [nie wiem jak to określić :=)]. Z tego raczej powstanie tylko jedna syrena.

--- Koniec cytatu ---
A nie da rady po prostu końcówki pierwszej syreny ściszyć? W audacity jest taka funkcja, która robi to automatycznie.

Rozi:
Witam.
Po 20 minutach udało mi się coś z tego wyciągnąć. Są dwie syreny, pierwsza ściszona sztucznie. Jedyne co musisz zrobić, to przekonwertować do 8-bit i mono.
Poszło na PW.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej