Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Nowe dźwięki [stała aktualizacja]
kurak303E:
Mi się nie podobają. Cały czas to brzmi sztucznie. Strasznie pourywane są niektóre dźwięki. No i jakość pozostawia trochę do życzenia.
Szociu:
--- Cytat: kurak303E w 20 Sierpnia 2008, 17:57:27 ---Mi się nie podobają. Cały czas to brzmi sztucznie. Strasznie pourywane są niektóre dźwięki. No i jakość pozostawia trochę do życzenia.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem o co Ci chodzi z jakością: Stereo 32 bit :/ Powiedz, które dźwięki są pourywane to temu zaradzę. U mnie brzmią wszystkie w miarę dobrze. Na pewno podmieniłeś wpisy do .mmd? Wydaje mi się, że chyba jednak tego nie zrobiłeś skoro dźwięki Ci się urywają.
Czekam na opinie innych.
Szymoniak:
Mi się podobają nie brzmią sztucznie i nie przerywają...
Pozdrawiam.
Szociu:
A i zgóry mówię, jak już wcześniej, że dźwięki nie są nagrywane sztucznie tylko w prawdziwych: lokomotywach, wagonach, jednostkach profesjonalnym dyktafonem cyfrowym z nagrywaniem Stereo 32-bit.
Jeszcze jedno:
podejrzewam że kolega @Kurak odsłuchiwał te dźwięki w odtwarzaczu - wtedy mogą się wydawać sztuczne czy zacinające się, w symku z odpowiednimi wpisami do mmd brzmią zupełnie inaczej - o wiele lepiej.
Szociu:
Jest pewien problem, jeżeli go nie rozwiążę to niestety trąbki ET22 nie ujrzą światła dziennego. Otóż do tworzenia swoich dźwięków używam darmowego programu Audacity, z którym nie było problemu do czasu tworzenia syren. Problem polega na tym, że kiedy wycinam trzy dźwięk na trąbkę: start,trwa oraz stop po wklejeniu ich do nowego projektu zaczyna się problem. Mianowicie pod koniec start i trwa powstaje takie strzelenie, które jest bardzo słyszalne i przeszkadzające. Trochę obadałem ten problem i występuje on tylko w tych dwóch plikach, gdyż nie kończą się one ściszaniem dźwięku. Wywnioskowałem to z tego, że przy pliku stop takie pyknięcie nie występuje. Czy miał ktoś u siebie podobny problem i zna jego rozwiązanie. A jeżeli nie to czy ktoś pociąłby te dźwięki u siebie, gdybym udostępnił mu orginalne nagrania?
Z góry dzięki za pomoc
Do moderatorów:
Proszę o nie scalanie tego i poprzedniego mojego postu, gdyż dotyczą one innych spraw.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej