Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Zmiany w trasach zależne od godziny uruchomienia
nortonex:
Całość brzmi bardzo ciekawie :) Ja również mam błogie wakacje, więc mogę pomóc :)
maciekmaciek:
Wątpie żebym się do tego nadawał, ale spróbować chyba każdy może... Mam nadzieję że to nie jest karalne :) Chętny do pomocy :) Jakby ludzi brakowało to GG :)
JONIN_EZT:
Witam.
Jak dla mnie ten pomysł jest trafiony. Wprowadzi taki bardziej urozmaicony bieg na symkowych trasach. Ze składami mogę trochę posiedziec, bo w sumie nabrałem trochę doświadczenia w robocie ze składami i mogę trochę ich utworzyc w paru wersjach. Zostaje drugie pytanie czy realne składy się przydadzą do fikcyjnych tras, to już zależy od Was.
Zastanawiam się czy by się nie dało jakoś prościej ominąc problem z plikami timeXX.XX.inc dlatego że powstanie trochę bałagan gdyby się brało wszystkie trasy pod rząd, chyba że się je podzieli ze względu na trasy. (to tylko moje spekulacje bo nie znam się aż tak bardzo na takim układzie budowania inców do tras).
Spróbowac nie zaszkodzi tylko mam takie obawy jak to było z innymi planami, najpierw się wszyscy niby zabierają a potem już mniej no i upada. Już po wstępnych wynikach dosyc dobrze to wygląda. Nie wiem jak reszta, ale można wreście coś wspólnie stworzyc.
Pozdrawiam
youBy:
--- Cytat: JONIN_EZT w 23 Czerwca 2008, 20:58:31 ---Zastanawiam się czy by się nie dało jakoś prościej ominąc problem z plikami timeXX.XX.inc dlatego że powstanie trochę bałagan gdyby się brało wszystkie trasy pod rząd, chyba że się je podzieli ze względu na trasy. (to tylko moje spekulacje bo nie znam się aż tak bardzo na takim układzie budowania inców do tras).
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Ra w 22 Czerwca 2008, 17:20:01 ---1. Wybieramy scenerię, powiedzmy o nazwie zwrotnicowo.scn.
2. Starter sprawdza, czy istnieje katalog scenery/zwrotnicowo - jeśli nie ma takiego katalogu, uruchamia normalnie.
3. W katalogu scenery/zwrotnicowo szuka plików o nazwie time*.inc - jeśli nie znajdzie żadnego, uruchamia normalnie.
4. Jeśli jest jakikolwiek plik time*.inc, wybierany jest ten, w którym cyfry umieszczone za słowem time są najbliższe aktualnej godzinie. Jeśli mamy trzy pliki time1203.inc, time1439.inc, time1811.inc, a jest godzina 15:07, wybrany zostanie time1439.inc.
5. Z tymczasowego pliku scenerii ($.scn), powstałego z pliku zwrotnicowo.scn, usuwane są wszelkie eventy i składy.
6. Jeśli w wybranym pliku time1439.inc są wpisy atmo, light, time, sky, zostaną one przeniesione do tymczasowego pliku scenerii w miejsce oryginalnych.
7. Pozostałe wpisy z wybranego pliku time1439.inc (eventy, składy, ewentualnie jakieś dodatkowe obiekty) zostają dopisane do tymczasowego pliku scenerii w odpowiednim miejscu względem FirstInit (składy po, reszta przed).
8. Sceneria zostaje uruchomiona.
--- Koniec cytatu ---
Bałaganu nie będzie.
MaciejZ:
--- Cytat: maciekmaciek w 23 Czerwca 2008, 20:47:36 ---Wątpie żebym się do tego nadawał, ale spróbować chyba każdy może... Mam nadzieję że to nie jest karalne :) Chętny do pomocy :) Jakby ludzi brakowało to GG :)
--- Koniec cytatu ---
Ja może mam wyższą samo ocenę, ale również chętnie pomogę w zestawieniu składów. Zaznaczyłem pierwszą opcję i uważam, że jestem w stanie to zrobić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej