Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Prace nad HTV i STV
Dżyszla:
Pomysł stary, ale dosć trudny do zrealizowania :( szczególnie przy krzywych. Postaram sie coś podziałać w tym kierunku, ale niczego nie obiecuję.
Mariusz W.:
Ponieważ to wątek również o HTV, to proponuję byś zrobił możliwość druku wykresu na taśmie (wkładam taśmę do drukarki, a drukarka nanosi mi wykres :) ).
Dżyszla:
Co do HTV to wcześniej trzeba zrobić resztę wykresów na nim :P A ja dalej nie znam dokłądnych rozmiarów i położenia ich :( Niestety - jedyną taśmę jaką mam to pusta :(
Za to dobra wiadomosc dla zwolenników zaznaczania po kliknięciu torów - będzie, już pewne :D Choć:
1. Będzie wymagalo dobrego procka pracując w tym trybie (szczególnie przy trybie autorskim i bardzo dużej ilości torów).
2. W przypadku optmalizacji (łączenie długich torów w jeden) będą dane niezgodne ze stanem faktycznym w scenerii (w przypadku trybu Autorskiego nie łączy torów nazwanych z innymi)
3. Przy ciasnych łukach (duże wartości wektorów prostopadłych do lini łączącej końce) mogą być problemy z trafieniem (będzie zależało od wybranej dokładności).
Obecnie jeszcze wymaga sporo pracy, ale na szczęście przygotowane funkcje używane do zupełnie innych celów świetnie sprawdza sie w tym zastosowaniu.
Przy okazji - czy warto do zaznaczania stosować osobne narzędzie (tak jak łapka czy linijka tak będzie osobne do wskazywania torów), czy może pod jakis klawisz podpiąć (choć już ich brakuje - jest klikanie z Altem, z Ctrl, z Shiftem... Klawiszy brakuje :P) Proponowane rozwiazanie dość wygodne by dla mnie było.
I jeszcze jedna uwaga - obecny STV źle wylicza długość torów niestety :( Długość dla torów łukowatych jest zaniżana :( Teraz dopiero przez przypadek na to wpadłem. Jednocześnie dokładność wogóle nie wpływała na długość.
PEKAP:
--- Cytat: "Dżyszla" ---Co do HTV to wcześniej trzeba zrobić resztę wykresów na nim :P A ja dalej nie znam dokłądnych rozmiarów i położenia ich :( Niestety - jedyną taśmę jaką mam to pusta :(
--- Koniec cytatu ---
http://transportszynowy.200.pl/tasmahasleropisd.html
Dżyszla:
Ale jeszcze potrzebuję dokładnie wymiary zajmowane przez wykresy te dolne. No i czy 120, 160 i 180 wyglądają tak samo poza skalą prędkości? No i na tym zdjęciu tak szczerze to widać zdecydowanie za mało :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej