Autor Wątek:  Promocja MaSzyny - Allegro  (Przeczytany 4169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nicolass

• Otrzymane polubienia: 0
Promocja MaSzyny - Allegro
« dnia: 16 Lutego 2004, 07:24:04 »
Witam, tak więc proponuję wystawić nasz symek na Allegro, nie w calu zarobienia oczywiście, ale w celu promocji.

Proponuję żeby ktoś z autorów (jak nikomu się nie będzie chciało, to można komuś z forum dać to zrobić) wystawił MaSzynę na allero, napisał ładny opis, zdięcia, no i dał duży link do naszej strony. Allegro, a już na pewno tamtejsze aukcje z grami na PC są oblegane przez spore rzesze ludzi. Myślę że kompromisem pomiędzy chęcią zarobienia a zwrotem kosztów nagrania będzie 5 zł + koszty wysyłki (cd-r w pudełko + prąd + zużycie nagrywarki + prąd z monitora + czas poświęcony na przygotowanie / nagranie płytek].

Przyznam że najpierw chciałem zaproponować autorom że sam to zrobię za 6 zł / sztuka, ale pomyślałem że tak nie można i z tąd ten temat. Pisząc ten wątek wyzbyłem się wszystkich niecnych zamiarów więc nie miejcie do mnie pretensji.

PS: Na CD by się wrzuciło Symka z najnowszej aktualizacji + dokumentację + dodatki.
Pozdrawiam, Nicolass

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 24
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2004, 11:18:04 »
Jestes wszystkimi kończynami przeciwko.
Jeśli już kiedyś będzie taka możliwość, to tylko z poziomu głównej strony symulatora, raczej nigdzie indziej.
Ale to i tak kwestia dyskusyjna.
Pozdrawiam,
Winger

Offline mixer

• Otrzymane polubienia: 4
Re: Promocja MaSzyny - Allegro
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2004, 11:50:02 »
Cytat: "Nicolass"
Witam, tak więc proponuję wystawić nasz symek na Allegro, nie w calu zarobienia oczywiście, ale w celu promocji.

W celu promocji mógłbym opublikować tekst w Enterze, "Chlipie", jednym z czasopism zajmujących się wyłącznie rozrywką na PC, może nawet w redakcji HyperTV -  wciąż czekają na to ale...
..myślę, że więcej by było potem problemów niż pożytku. Szturm niedoświadczonych użytkowników i notorycznie powitarzające się zapytania (niektóre to autentyczne cytaty):
- dlaczego program mi się zawiesza w połowie ładowania?
- jak odpalić tą gierkę?
- odpalam grę i nic się nie dzieje.. dlaczego???
- dlaczego mam tylko cztery klatki na sekundę. Zróbcie coś z tym tak sie nie da grać!!!!
- naciskałem po kolei wszystkie klawisze i nic się nie robi. Pomószcie.
- czemu nie mogę ruszyć długim pociągiem towarowym?
- Chcę mieć długi pociąg pospieszny tzw. "rzeźnię". Jak mam podłączyć inne wagony?
- czy mogę pojechać w innym kierunku, a jeśli tak, to jak to zrobić? Nie mogę zmienić zwrotnicy. Buuu :,(
- dlaczego pantografy są opuszczone?
- czemu koła w platformach kręcą się w drugą stronę?
- chcę wyjść. Gdzie są drzwi w waszej lokomotywie?
- stoję od pół godziny pod czerwonym semaforem i nic się nie dzieje. Co robię źle?
- czym otworzyć plik *.scn i *.scm?
- nie wiem jak dodać nową teksturę?
- czy można wyłaczyć to wkurzające cykanie podczas jazdy?
- skąd sciągnąć program do tworzenia nowych trasek?

Bo po co niedoświadczonym czytać dokumentację i instrukcję? Łatywiej zadać pytanie na maila albo na forum. Odpowiesz prawidłowo na wszystkie pytania?

Osobiście myślę, że Allegro jest akurat jednym z gorszych miejsc do promocji naszej symulacji.

PS: Na CD by się wrzuciło Symka z najnowszej aktualizacji + dokumentację + dodatki.

Myślałem ostatnio o wydawnictwie zajmującym się rozprowadzaniem płyty z symulacją, wraz z dołączonym małym czasopismem w wersji papierowej. Kwartalnik? - pomysł zaczerpnięty z hamerykańskiego wydawnictwa zajmującego się wyłacznie softwarem kolejowym dla MK.

Offline SQT

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 95
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lutego 2004, 12:56:52 »
A ja nie widzę sensu dawania na allegro. Skoro byłby na allegro to musiałby zniknąć ze strony.