Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Serwer ruchu - pociągi towarowe
El Mecánico:
@Ra, masz już maszynę i łączę na którym to wszystko będzie wisiało? I oprogramowania serwera nie robisz chyba na platformę M$??
Ra:
Nie mam w zasadzie nic. Do zrobienia jest wszystko, jedynie scenerii nie muszę robić. Na razie będzie na M$. I będzie działało w oparciu o komponenty @Paula.
A co do współpracy z MaSzyną to nie wiem, proszę się na razie nie napalać. Będę wdzięczny za pomoc w katalogowaniu i opisywaniu paczek. Serwer ruchu przy współpracy z MaSzyną będzie wymagał zainstalowania określonych plików i potrzebny jest mechanizm ich wyszukiwania, pobierania i instalowania.
Po zalogowaniu do serwera ruchu i wybraniu pojazdu bądź nastawni, poda on listę plików, które należy mieć, by móc się zsynchronizować. Potrzebny będzie teren, przez który się będzie jechać (sama sceneria może być dużo większa) oraz cały aktualnie używany na scenerii serwera tabor. Nie bardzo sobie wyobrażam pobieranie za każdym razem 200MB, więc trzeba to zrobić inaczej. Do tego jest mi potrzebny katalog paczek i skrypty instalacyjne do nich.
acze:
Serwer ruchu steruje ruchem, czyli podejrzewam, że zakłada pewną wbudowaną sztuczną inteligencję.
Sztuczna inteligencja mialaby dwa zadania:
- sterowanie ruchem
- sterowanie pociągami w czasie problemów.
Czy sterowanie ruchem musi być elementem sztucznej inteligencji? Nie może tego robić jakiś... dyżurny?
Później można ewentualnie byłoby dopisać automatycznego dyżurnego.
"Podejżewam?" Toz to oczy bola jak sie taki nie-wyraz czyta... Iwan
uetam:
--- Cytat: acze w 26 Kwietnia 2008, 17:45:26 ---Czy sterowanie ruchem musi być elementem sztucznej inteligencji? Nie może tego robić jakiś... dyżurny?
Później można ewentualnie byłoby dopisać automatycznego dyżurnego.
--- Koniec cytatu ---
Jeden dyżurny na całą scenerię ?:) I siedzący przy kompie 24h/dzien?
acze:
--- Cytat: Mateu w 26 Kwietnia 2008, 18:02:36 ---Jeden dyżurny na całą scenerię ?:) I siedzący przy kompie 24h/dzien?
--- Koniec cytatu ---
Racja, może bardziej dyspozytor.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej