Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pewien problem z gmax.
Sm 42 driver:
Witam. Ostatnio zacząłem tworzyć scenerię w gmaxie. Wszystko było ok, ale do czasu. Dzisiaj pojawił się problem:
Robię tak:
1. Klikam na SCN/INC EXPORT
2. Klikam na SAVE AS ...
3. Otwieram MAXSCRIPT -> MAXSCRIPT LISTENER ...
4. Otwiera się okno z którego zawsze kopiowałem treść do pliku *.scn. Natomiast teraz zaznaczam normalnie całość ale gdy "puszczę" przycisk myszy zostaje zaznaczona tylko około połowa tekstu.
Czy jest na to jakaś rada? A może to ja robię coś źle?
Za wszystkie rady bardzo dziękuję.
PS. [Proszę o powstrzymanie się od postów typu: gmax to zło!!! itp. Dziękuję.]
mk1992:
Gmax byłby dobry ale to jest jego największa wada. Również tak miałem, a gdy zrobisz sobie więcej rzeczy na trasie i plik scn. będzie zajmował ponad 1GB to też będziesz musiał się bawić w "kawałkowe kopiowanie i wklejanie sceneri" do pliku. Po jakimś czasie to żucisz.
Pozdrawiam!
P.S ja na to rady nie znalazłem, ewentualnie możesz nacisnąć klawisze ctr+a (zaznacz wszystko) ale to też nie zawsze zadziała.
adsim:
Nie jestem pewien czy w gmax to zadziała, ale spróbuj użyć skrótu klawiszowego ctrl + A do zaznaczenia tekstu.
Sm 42 driver:
--- Cytat: mk1992 w 14 Kwietnia 2008, 21:14:37 ---P.S ja na to rady nie znalazłem, ewentualnie możesz nacisnąć klawisze ctr+a (zaznacz wszystko) ale to też nie zawsze zadziała.
--- Koniec cytatu ---
Taaak ... zaznacz wszystko nie działa ... Pomimo to dziękuję za radę i odpowiedź :)
Pozdro
AtapiCl:
Był taki programik ogólnodostępny. Nazywał się CopyCopyListener.exe - kopiował wszystko. Niestety nie mam, bo nie używam Gmax'a. Może ktoś poszuka i koledze udostępni...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej