Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Wasze filmy z symkiem w roli głównej

<< < (26/140) > >>

Ra:
Możliwe, że tam jest przęsło naprężania, którego edytor nie obsługuje jeszcze. Na tym etapie pracy, zdjęcia lotnicze przestają być przydatne, widać na nich cienie słupów a i to nie zawsze. Trzeba sobie radzić za pomocą filmów z pociągu i zdjęć robionych na miejscu. Nadal się uczymy, jak to zrobić dobrze. Autorem scenerii i filmu jest @surgeon.

Mariusz1970:
Normalnie nie pisałbym, ale w związku z tym, że Ty masz łeb jak 8 hiper-super marketów :), to pamiętasz jak mi pokazywałeś edytor i jak się układa tory. Takie marzenie moje, być może też o tym myślałeś, chodzi mi o programową analizę obrazu ze zdjęć lotniczych przy układaniu torów, tak żeby większość układania torów przerzucić z człowieka na program. Konkretnie chodzi mi o to, żeby program analizował obraz i cienie, znaczy się rozróżnie - cieńki długi cień- to tor, a jak tor, to go wstawia. Coś w ten deseń. pewno diabeł tkwi w szeczegółach i być może wtedy potrzebne by były ręczne korekty w dużej ilości i gra nie warta świeczki. Nie wiem :), tak sobie tylko pomyślałem.

Ra:
Moim zdaniem, nie da rady, żeby to automatycznie robić. Tory się układa względnie szybko. Większy problem to słupy, bo trzeba wiedzieć, gdzie jest słup z długim, a gdzie z krótkim wysięgnikiem. Natomiast analizę obrazu mam zamiar wykorzystać do modelowania terenu, ale to już w przyszłym roku.

Mariusz1970:
No jak nie da rady zrobić to szkoda. Wiesz, jak wpatruje się w te cienie, to jakbym oglądał rentgena- mało co widzę i kapuje z tego- znaczy się mi osobiście ciężko (przynajmiej na tej ćwiczebnej wtedy okolicy Bydgoszcz Bielawy-->Wschód).

Ra:
Hm, są miejsca, gdzie widać wyraźnie, w innych widać gorzej. Trzeba wypatrywać dwóch ciemniejszych, równoległych kresek - to są tory. Ciemniejsze prostokąty na torach to zwrotnice. A te kreski w poprzek to słupy i ich cienie...

Na obrazku - u góry tory, na dole droga, w środku nastawnia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej