Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
źródła maszyny prośba...
Grzegorz KK:
postaram się go Przekonać może się zarejestruje.:) Wprowadziłem go troche podałem mu podstawowe dane na temat w czym to jest napisane jaki kompilator itd. A on stwierdził krótko musze zobaczyć kod najpierw.
Cytatów kilka-
"ciekawy projekt"
-"najczęściej będzie wysyłał prędkość i pozycje lokomotywy"/ to da się przerobić(wszystko się da)
"Pascal-fizyka jazdy loka
C++ - reszta" Na jakiej zasadzie jest połączone ?? tutaj pytanie :/
fizyke liczy każdy klient dla siebie i widocznych pociągów a swoje dane wysyła do servera.
Wszystko pięknie fajnie tylko od przeczytania kodu bym zaczął.
potem bym server napisał do wymiany danych i funkcje sieciowe dla klientów. A potem ten główny niby Battle.net( tu propozycja z którychś userów z tym serwerem battle net
a i obsługe świata by chyba trzeba po stronie servera zrobić ,czyli te semafory itp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Wypowiem sie... Kod zrodlowy jest dostepny. jest na licencji GPL i moze byc dowolnie rozpowszechniany, a takze wszelkie jego modyfikacje z mozliwoscia czerpania zyskow z tego pod warunkiem dolaczenia do efektu koncowego zrodel :)
[/quote]
Rozumiem że nie ma przeszkód, co do otrzymania kodu ?. Prosiłbym o potwierdzenie.
youBy:
--- Cytat: Grzegorz KK w 10 Kwietnia 2008, 21:42:41 ---zajmuje się zawodowo
--- Koniec cytatu ---
Skąd pewność, że kod nie zostanie wykorzystany w celach zarobkowych?
--- Cytuj ---C++ - reszta" Na jakiej zasadzie jest połączone ?? tutaj pytanie :/
--- Koniec cytatu ---
No po prostu, są pliki pascala i pliki c++ i działają, więc nie ma tu żadnych problemów z tym. POne są tak po prostu :)
kruger:
A jakby spisac umowe miedzy autorami maszyny a kolega Grzegorza? zawieralyby sie w niej odpowiednie punkty o tym kto jest autorem, ze kod nie moze byc uzyty w celach zarobkowych itp...
Mariusz1970:
Jałowa dyskusja, Oli pisał wcześniej, iż źródeł nie da. Nie wiem, czy zmienił zdanie czy nie.
Jedynie osoby, które decydują o tym mogą udzielić odpowiedzi na prośbę Grzegorza.
Akvin:
A skoro jak widać nie chcą jej tu udzielić to należy się zastanowić czy droga publicznego zapytania była właściwa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej