Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
EAMS 401Zl (By GłowaWojtas)
Krzysiek626:
Wagonik bardzo ładny, jedynie myślę że można zrobić lepsze tekstury, te są takie szare i jak dla mnie zbyt ciemne - jakby z półmroku, może za mało kontrastowe. Ogólnie mnie się podoba, bardzo dobra robota gratuluję.
MK_Mariusz1982:
Witam
Tak jak widać w pierwszym poście ja jestem autorem zdjęć na teksturę tego wagonu, przyznaję że fotki nie wyszły najlepiej dlatego że nie było możliwości zrobienia ich poprawnie gdyż były robione w momencie gdy słońce schowało się za chmury i stojącymi obok na sąsiednim torze węglarkami które rzucały cień na ten wagon, stąd taki efekt jaki widać. Postaram się w miarę możliwości zrobić nowe zdjęcia tego wagonu, ale kiedy tego nie wiem bo zależy to tylko od tego czy ten wagon pojawi się u mnie w okolicy. Zdjęcia na tekturę którą widać w pierwszym poście robiłem prawie 60 km od mojego miejsca zamieszkania, dlaczego tak daleko?, a dlatego że u mnie ten wagonik jest bardzo rzadko spotykany.
Pozdrawiam
youBy:
To ja jeszcze zaproponuję materiały rozjaśnić, bo teraz wagon (bez tekstur) jest szary, a nie biały. Być może wtedy kolory będą żywsze i bardziej naturalne. No i łątwiej będzie robić nowe tekstury w razie czego :)
RooteK:
Hm... wezmę to pod uwagę :) W T3d wystarczy tylko zmienić ambient i diffuse na 255 :]
Edit: Zrobiłem tak, i wielkich zmian nie widzę :) Skomentujcie, to jak coś wystawie t3d.
youBy:
Są różnice na żeberkach widoczne przede wszystkim. No i na hamulcu ręcznym oraz poręczach. Myślę, że t3d powinno być takie wystawione od razu. Może nie zawsze to w modelach wychodzi, ale kiedyś w końcu by to wypłynęło :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej