Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

EAMS 401Zl (By GłowaWojtas)

(1/3) > >>

RooteK:
Witam :)

Mam zaszczyt przewdstawić model EAMS'a 401Zl autorstwa GłowaWojtasa.

Krótka charakterystyka wagonu:

Wagon przeznaczony do przewozu ładunków sypkich takich jak węgiel, ruda, kruszywo, piasek o masie usypowej 2 t/m3,
drobnicy i ładunków skupionych. Wagon powstał w wyniku modernizacji wagonu typu 401Z.
Nadwozie wagonu składa się z dwóch odchylnych ścian czołowych oraz dwóch ścian bocznych złożonych z trzech
zdejmowalnych segmentów każda. Istnieje możliwość demontażu ścian bocznych i czołowych, by uzyskać wagon-platformę.
Wagony wyposażone są w hamulec zespolony oraz ręczny, uruchamiany z boku wagonu z poziomu toru.
Załadunek odbywa się ręcznie lub mechanicznie za pomocą czerpaków, taśmociągów lub suwnic.
Rozładunek ręczny lub mechaniczny za pomocą czerpaków lub na wywrotnicach wagonowych czołowych.
(źródło: www.pkp-cargo.pl)

Wpisy:
  Scenery:
    Węglarka:
      node -1 0 t0 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl 0.0 nobody 3 0 enddynamic
      node -1 0 t1 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl 0.0 nobody 3 50 coal enddynamic
      node -1 0 t2 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl 0.0 nobody 3 50 sand enddynamic
      node -1 0 t3 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl 0.0 nobody 3 50 stones enddynamic
   Platforma:
      node -1 0 t4 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl_platforma 0.0 nobody 3 0 enddynamic
      node -1 0 t5 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl_platforma 0.0 nobody 3 3 lumber enddynamic
      node -1 0 t6 dynamic PKP\401Zl EAMS 401Zl_platforma 0.0 nobody 3 3 planks enddynamic

Dynamic.dat(opcjonalnie):

401Zl
EAMS
0

401Zl_platforma
EAMS
0

Wagon w wersji węglarki możemy załadować węglem, piachem oraz kamieniami, w wersji ze zdjętymi burtami bocznymi (platforma) możemy załadować dłużnicę oraz deski

Podziękowania dla:

Piotrka,        za super Betatesty
MK_Mariusz1982,  za super zdjęcia na tesktury
PKP Cargo,      że umieściło na swej stronie świetna plany tego wagonu
youBy'a,      za optymalizację hamulców w *.chk
Whiteboy'a,     za stworzenie nowego dźwięku stukotu kół (na podstawie mojego filmu ;] )
Siebie,         za końcową obróbkę dźwięków kół xD

LINK:  http://www.sendspace.pl/file/0eJ17PjY/
         http://www.eu07.pl/userfiles/EAMS401Zl.rar
SCREENY:

Miłego MaSzynowania :) Każda uwaga dobra!

MuNiO:

--- Cytat: GlowaWojtas w 23 Marca 2008, 22:02:59 ---Każda uwaga dobra!

--- Koniec cytatu ---

Jak mozesz to zrob druga wersje z wozkiem 25TN

RooteK:
Nie słyszałem o takiej wersji... Poprosiłbym jakąś fotkę wagonu serii 401Zl z owym wózkiem wtedy coś pomyślę :)

Żabek:
Ja też pozwolę sobie zabrać głos :)
Nie jest to Twoja wina, takie już było, ale kolor tego wózka tak bardzo nie pasuje do koloru kół i całej reszty podwozia że to aż razi. Spróbuj coś z tym zrobić (zdobyć nową teksturę, wszak do dużej stacji nie masz chyba daleko a coś na takim wózku prędzej czy później będzie tam stało :D )

Ogólnie wagonik całkiem zgrabny :)

RooteK:
Tak się składa, że mam dużo fotek wózków :) Wyskrobię coś i postaram się wystawić update.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej