Autor Wątek:  Brak umijętności z instalowaniem innych rzeczy  (Przeczytany 9356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

antoni

• Gość
Brak umijętności z instalowaniem innych rzeczy
« dnia: 20 Marca 2008, 11:45:02 »
Witam wszystkich miłośników kolei. Jestem maszynistą, który odchodzi już nie długo na emeryturę. Zobaczyłem przypadkiem na chyba youtube.com jak mój syn oglądał jakiś filmik z tym symulatorem i potem widziałem że, można to ściągnąć. Mam symulator, ale jak włączyłem jazdę to kabina EU07, potem ET22 jest inna tzn. nie taka jaka w rzeczywistości, oraz brakuje tam kabiny SM42, paczka chyba jest od Krzyśka. Czytając te opisy związane z instalowaniem tras i lokomotyw nic nie rozumiem i nie umiem się posługiwać tymi czynnościami, a mój syn też nie umie i nie ma czasu ponieważ studiuje w Poznaniu. Proszę zatem kogoś by był uprzejmy i wysłał mi swoją wersje, abym na emeryturze i w długie zimowe, a teraz już raczej w brzydką pogodę w lecie mógł się nie nudzić i poczuć ten "smak" miłej jazdy w prawdziwej kabinie. Chcę jeszcze pogratulować za wspaniałe oddanie pracy maszynisty w warunkach wirtualnych.
Pozdrawiam maszynista Antoni.

Offline Marcin1992

• Nokia Modder
    • Modyfikacje telefonów Nokia - www.NokiaHacking.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Brak umijętności z instalowaniem innych rzeczy
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2008, 11:55:40 »
Proszę wejść w ten odnośnik: http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626 i pobrać następujące pliki:

• EU07[1].part01.rar
  • EU07[1].part02.rar
  • EU07[1].part03.rar
  • EU07[1].part04.rar

Na forum w dziale tabor znajdują się dodatkowe lokomotywy i ich aktualizacje.

Pozdrawiam. :)

antoni

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marca 2008, 12:00:23 »
Dziekuje Ci Marcinie, ale właśnie stąd mam ten symulator i właśnie tu nie ma takich kabin jakie mam na rzeczywistości. A jak napisałem już to nie umiem tzw. dodatków instalować, przepraszam (nie te lata) 

Offline EP07-1057

« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marca 2008, 12:03:05 »
 Witam Pani Mechaniku

Paczka z symulatorem, którą Pan posiada posiada podstawowy tabor i starsze wersje kabin. Międzyczasie na forum pojawiły się dodatki upiększające nasz symulator w lepszą kabine kolegi ST44-003:

http://img291.imageshack.us/my.php?image=beztytuusddsssdddddm6.png

Pojawiła się także przez Pana wspomniana kabina lokomotywy SM42 oraz SU46,ST44. tzw tryptyk DizelPack, który znajduje się pod tym adresem:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7132.0.html

Instalacja dodatków do symulatora jest dość prosta ale nie rzadko zdarza się że przy uruchomianiu symulator ma problemy z włączeniem symulacji z braku innych dodatków,złych ustawień. Ogólna zasada jest taka instalowanie lokomotyw:

1. Folder z lokomotywą kopiujemy/rozpakowujemy do folderu Dynamic w katalogu głównym, przy czym trzeba pamiętać o ważnym elemencie: znajduję się tam plik dynamic.dat w wypadku nowych lokomotyw trzeba dodać tam odpowiedni wpis który dołączony jest do plikku tekstowego z obsługą instalacji lokomotywy.

2. Instalowanie tras: folder scenery rozpakowujemy do naszego folderu scenery w katalogu głównym. Ja i zapewne koledzy z naszego forum służymy chętnie pomocą przy instalacji dodatków. Niestety jeśli chodzi o wysłanie naszych wersji symulatora to może to stanowić problem bo większośći z nas symulator zajmuje ok 4 GB. Pozdrawiam i witam na forum wśród użytkowników Symulatora Pojazdów Szynowych MaSzyna EU07-424
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2008, 12:08:30 wysłana przez eu07-007 »
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

antoni

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Marca 2008, 12:09:40 »
Dziękuje coś pokombinuje, teraz kończę idę na służbę, ET22 (pośpiech do Krakowa mnie czeka [mała informacja])
Pozdrawiam i do zobaczenia.

w regulaminie coś pisało że sie modyfikuje to modyfikuje (z Krakowa), a nie pisze odpowiedź (...)
Drogi kolego eu07-007, problemu to ja żadnego nie widzę z wysłaniem, a na jakiś plikach dynamik.dat się nie znam. Jeszcze raz powiem że problemu nie ma, otóż: Są płyty DVD czy CD i jest Poczta Polska oraz chyba WinRAR. wystarczy tzw. skompresować, nagrać i wysłać.

Pozdrawiam i życzę wszystkim (może i przyszłym kolejarzom) miłośnikom kolei Wesołych i spokojnych świąt Wielkiej Nocy. WESOłEGO ALLELUJA. Antoni

I tak nic nie wyszło próbowałem wczoraj i nie umiem, szczerze jest to za trudne jak dla mnie.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 11:03:40 wysłana przez antoni »

Offline Michu46

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Marca 2008, 09:11:12 »
ehhh, słuchajcie taki to problem aby wysłać Panu Mechanikowi płytę DVD z MaSyną? Przecież ten Symulator miał się rozwijać, a co lepsze rozpowszechniać się. Ja bym wysłał, ale nie umiem tras instalować i nie mam lokomotyw a raczej kabin ET22 i EU07 bo mam paczkę od Krzyśka. I nie wiem żal wam, no góra 5zł. na wysłanie tego pocztą, co? Ja bym wysłał panu mechanikowi to, jak ktoś by mi dał linka z ET22 i EU07 oraz ET42 i jeśli jest to do poprowadzenia SU45 inne loki mam.
 Podszywanie sie pod inne osoby, wykorzystywanie cudzych zdjec do falszywego profilu.
Ciesz sie kolego iz mam dobry nastroj, wiec skonczy sie to jednak zakazem pisania na forum zamiast bana. Gdybys nie przyznal mi sie na PW tylko probowal dalej sciemniac, byloby inaczej.

Winger

antoni

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Marca 2008, 10:44:38 »
Tak też myślę że powinien Symulator się rozwijać. Michu46 dziękuje przynajmniej za chęci, ale jak mamy te same paczki to nie dziękuje.

MK_Mariusz1982

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Marca 2008, 11:02:51 »
Ja bym wysłał panu mechanikowi to, jak ktoś by mi dał linka z ET22 i EU07 oraz ET42 i jeśli jest to do poprowadzenia SU45 inne loki mam.

A czy użyłeś opcji "szukaj"?, pewnie nie, chyba Ci się nie chciało, co....?.

Link jest w moim podpisie, tam jest to co potrzebujesz czyli to co wymieniłeś w swym poście.

Offline Żuk

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 3
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2008, 11:19:16 »
Antoni powiedz mi gdzie jeździsz, tzn. w jakim CMie?
Skoro jesteś maszynistą to tak na marginesie możesz mi powiedzieć i opisać jak wejść do szafy wysokiego napięcia na EU07?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2008, 11:32:56 wysłana przez Żuk »

Offline uetam

• Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marca 2008, 11:30:26 »
Ja bym polecil - http://sciagnij.paczke.calosciowa.pl/files/ - tam jest i nowa kabina do ET22, i kabina SU46 oraz SM42.
Nowa kabina do EU07 ktora pewnie byla widziana na filmikach nie jest jeszcze wydana.
http://eu07.rainsted.com/ - ten starter do tego - jest tam duzo opcji konfiguracyjnych.

antoni

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Marca 2008, 17:05:49 »
Trudno, sam się nauczę, poczytam co i jak. Mateu dziękuje, co do Żuka nie będę się tobie tłumaczył.

Proszę o zamknięcie wątku.

To zamykam
Mod By Żuk

Ja ponownie otwieram.
/Winger
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2008, 17:49:56 wysłana przez Winger »

Offline Żuk

« Odpowiedź #11 dnia: 25 Marca 2008, 17:17:17 »
Antoni, ale z czego masz się tłumaczyć?
P.S. Skoro jesteś maszynistą z tak długim stażem pracy to może byś mi udzielił informacji jakie czynności należy wykonać na EU07 aby wejść do szafy WN?

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 24
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Marca 2008, 17:45:26 »
ehhh, słuchajcie taki to problem aby wysłać Panu Mechanikowi płytę DVD z MaSyną? Przecież ten Symulator miał się rozwijać, a co lepsze rozpowszechniać się. Ja bym wysłał, ale nie umiem tras instalować i nie mam lokomotyw a raczej kabin ET22 i EU07 bo mam paczkę od Krzyśka. I nie wiem żal wam, no góra 5zł. na wysłanie tego pocztą, co? Ja bym wysłał panu mechanikowi to, jak ktoś by mi dał linka z ET22 i EU07 oraz ET42 i jeśli jest to do poprowadzenia SU45 inne loki mam.

Kolego Michu46, cos mi tu nie gra. Wyslalbys sam plyte? Przeciez widze ze Ty i p. Antoni piszecie z tego samego adresu IP. Chyba nie jestescie sasiadami ktorzy o sobie nie wiedzieli? Ta sama miejscowosc.
Ja nie sugeruje tutaj niczego, ale Twoje wypowiedzi dziwnie wygladaja w tym kontekscie. Nawet Wasze adresy emailowe maja bardzo podobny format.
Moglbym prosic o szczere wyjasnienie sytuacji?
Pozdrawiam,
Winger

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 24
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Marca 2008, 18:28:51 »
No i jak sie okazalo, Michu46 podszyl sie pod prawdziwego mechanika. Konczy sie to dla niego wyjatkowo ulgowo, bo tylko zakazem pisania na forum.
Dla nastepnej osoby ktora przylapie na podwojnych kontach nie bede juz tak uprzejmy.
Zamykam watek.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Żuk

« Odpowiedź #14 dnia: 25 Marca 2008, 19:04:07 »
Trudno, sam się nauczę, poczytam co i jak. Mateu dziękuje, co do Żuka nie będę się tobie tłumaczył.

Antoni a jednak powinieneś się wytłumaczyć nie mi,  a wszystkim za takie chamskie zachowanie.