Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Zagadnienia modelarskie :)
Piotrek:
--- Cytat: GlowaWojtas w 19 Marca 2008, 21:37:47 ---1. Końcówki zrobiłem wg. przepisu Żabka. Ale one sie w ogóle w symku nie wyświetlają na żadnym z czół wagonu. Dlaczego?
--- Koniec cytatu ---
Końcówki możesz zakładać/zdejmować poprzez podejście do czoła wagonu i naciśnięcie odpowiednio T/t.
--- Cytat: GlowaWojtas w 19 Marca 2008, 21:37:47 ---2. Zostawiłem oryginalne nazwy wężyków YouBy'a, więc dlaczego nie łączą się "na krzyż" jak to zaznaczyłem na screenie?? MOze to nie działa na exe Kursa90 :) ??
--- Koniec cytatu ---
Czy w eu07.ini masz wpisane: "newaircouplers yes" ?
RooteK:
Dzięki za pomoc z wężykami :) Teraz muszę je tylko przestawić, bo sie idealnie nie łączą :D
youBy:
--- Cytat: GlowaWojtas w 20 Marca 2008, 10:14:11 ---Dzięki za pomoc z wężykami :) Teraz muszę je tylko przestawić, bo sie idealnie nie łączą :D
--- Koniec cytatu ---
Ale jak poskalujesz, to normalnie tylko Wojtas zostanie :P
Chodzi o to, że wg zawartej instrukcji (była, chyba...) należy umieścić węże tak, iż ich pivoty (czyli współrzędne w maxie) są dokładnie oddalone od środka o połowę długości wzdłuż osi podłużnej. Potem tylko musisz ew. krany i geometrię zwisu poprawić, żeby wyglądały naturalnie.
RooteK:
Pokombinowałem z długością wagonów i już jest OK. Przynajmniej zderzaki nie cisną jeden na drugi na prostym torze a i sprzęg sie dobrze nakłada
Żabek:
--- Cytat: GlowaWojtas w 19 Marca 2008, 21:37:47 ---Kolejne 2 problemy.
1.
Końcówki zrobiłem wg. przepisu Żabka.
Ale one sie w ogóle w symku nie wyświetlają na żadnym z czół wagonu. Dlaczego?
--- Koniec cytatu ---
Żeby koncowki sie automagicznie zakladaly, trainset musi miec rozklad jazdy, czyli wpis do scenerii jakis taki:
trainset nazwa tor_xxx odleglosc predkosc
i w katalogu scenery plik rozkladu (moze byc pusty) o nazwie nazwa.txt .
Na przyklad:
trainset PR32 tor_57637 27.0 0.0
i plik PR32.txt
Ale yB kiedys mowil, ze wtedy exe zaklada koncowke nie na ten koniec wagonu co potrzeba :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej