Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Zagadnienia modelarskie :)

(1/5) > >>

RooteK:
Witam,

Mój wagon EAMS 401Zl jest już na wykończeniu. Mam kilka pytanek w związku z nim :]

Wężyki YuBy'ego mam, z nimi problemu nie będzie, ale:

1.
Jak nazwać obiekt sprzęgu Założonego, a jak "spuszczonego" ?

2.
Jak nazwać obiekt "końcówki" (http://tiny.pl/49k8) by automatycznie pojawiał sie na końcu składu ?

3.
Jak stworzyć ładunek węgla? Na pewno trzeba wymodelować ten węgiel, ale jak go nazwać, i jak ustawić min i max poziom w wagonie, co by sie ponad burty nie unosił?

Liczę na pomoc  ;)
Z góry dzięki :)

eu07_304:
Ad1. Sprzęg (coupler) nazwać CouplerX_on lub CouplerX_off. Numeracja: ujemna współrzędna na osi Y to 1 a dodatnia to 2. Off to wyłączone a on to włączone
Ad3. Modelujesz węgiel, zapisujesz jako oddzielny t3d. W MaSzynie ładunki się nie animują, więc na razie nie ma obawy, że ci będzie wystawać ponad.

Żabek:
Koncowki robisz w ten sposob, zeby obie tabliczki na danym końcu wagonu były jednym obiektem (nie grupą) - polecenie Attach. I nazwa to EndTabX_on, gdzie X tak samo jak przy sprzęgach.

RooteK:
Już kapuje :) Dzięki chłopaki. Wątku proszę nie zamykać, być może znowu będę potrzebować pomocy  8)

P.S.

Z tymi cyframi to chyba na odwrót, bo sprzęg podniesiony był na końcu składu a opuszczony w miejscu łączenia :)

RooteK:
Kolejne 2 problemy.

1.
Końcówki zrobiłem wg. przepisu Żabka.
Ale one sie w ogóle w symku nie wyświetlają na żadnym z czół wagonu. Dlaczego?

2.
Zostawiłem oryginalne nazwy wężyków YouBy'a, więc dlaczego nie łączą się "na krzyż" jak to zaznaczyłem na screenie?? MOze to nie działa na exe Kursa90 :) ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej