Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Propozycja wydania modelu. EN57-19xx
Loui:
Jeśli by się czepiać realizmu kabiny to jest kilka drobiazgów do których można się przyczepić, a mianowicie:
1.Fotel po stronie maszynisty w realu jest zupełnie inny
2.Po stronie pomocnika powinna być ławeczka a nie fotel
3.Oryginalnie 19xx nie jest wyposażona w możliwość indywidualnego otwierania drzwi przez pasażera, a co za tym idzie za dużo jest przycisków na pulpicie do otwierania drzwi.
4.Nad radiotelefonem widoczny jest jakiś panel z lampkami i przełącznikami - tego również nie ma na 19xx
5.Nie potrzebna lampka od radiostopu
Tyle niezgodności z oryginałem udało mi się wyłapać na podstawie screenów.
iwan:
--- Cytat: 201E-003 w 18 Marca 2008, 20:17:36 ---Skoro autor nie wyraził zgody to regulamin chyba nie ma tutaj zastosowania?
--- Koniec cytatu ---
No teraz to dales...
Publikujac cos tutaj na podstawie naszej licencji autor wyraza zgode na modyfikacje swoich dodatkow (ma zasadach okreslonych w licencji). Tak wiec wg mnie Kurs publilkujac swoje dodatki wyrazil zgode na ich modyfikowanie. Teraz ma nieuzasadnione pretensje do kolegi o to, ze je modyfikuje. Jezeli kolego nie chciales, zeby twoje dodatki modyfikowac, to nie powinienes ich tutaj publikowac.
W mojej ocenie Kurs zachowuje sie troche jak pies ogrodnika. Podwaza zasady, na jakich symkowa spolecznosc funkcjonuje - jego zachowanie moze byc precedensem, ktory spowoduje fale zastrzezen przy modyfikacjach wydanych paczek, a to doprowadzi do zupelnego zastoju - kazdy modyfikujac badz wykorzystujac jakies elementy bedzie musial zgromadzic zgode wszystkich autorow wykorzystywanych przez niego elementow. Wlasnie takiej sytuacji nie chcemy i dlatego licencja w taki, a nie inny sposob traktuje te kwestie. Kurs - pomysl nad tym. Nie tedy droga...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej