Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Tekstura ST44-1203
youBy:
--- Cytat: kgb w 15 Marca 2008, 11:25:58 ---1.Biały jest hak
2.Zderzaki też są w nieprawidłowym kolorze
--- Koniec cytatu ---
Tu wyszło niechlujstwo, bo @pol102 nie wpadł na pomysł, że zestaw prostokącików od barierek nad prawym bokiem lewego czoła nie odpowiada elementom zmapowanym kawałkiem nad prawym bokiem prawego czoła (na tex). Kawałek ten miał wyraźnie inny kolor.
--- Cytuj ---A co do wielkości tekstury to nie widze w tym żadnej wady wręcz przeciwnie zalete:jest bardzo dobra jakość.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, powiększenie tekstury 512x512 do 4096x4096 nie przyniesie poprawy jakości. Poza tym niektóre elementy po powiększeniu z pierwotnej tekstury (1037) nie nadają się do zwiększenia wymiarów.
kgb:
To że się tak zapytam: Co wpływa na jakość tekstury? :)
youBy:
Jakość zdjęć przede wszystkim, jest warunkiem koniecznym; rozmiar też na to wpływa. Poza tym obróbka (jej ślady) i ogólny wygląd tekstury.
kgb:
Ja nie rozumiem tego: Są błędy które tak rzucają się w oczy, że nie da się ich przegapić. Jakby autor przynajmniej sprawdził, jak wygląda ta ukończona tekstura, toby w późniejszym czasie nie wynikały takie problemy typu "brak koloru haka". Podsumowując: Wydaje mi się, że autor tę teksturę zrobił na "odczep się", nie sprawdzając swojego dzieła byle jak najszybciej wystawić ją na forum. Potem będzie "tysiące" poprawek które robią zamęt.
No wlasnie - sa bledy, ktore tak rzucaja sie w oczy, ze nie da sie ich przegapic :) Iwan
AtapiCl:
--- Cytat: kgb w 15 Marca 2008, 15:46:28 ---Ja nie rozumiem tego: Są błędy które tak rzucają się w oczy że nie da się ich przegabić, więc jakby autor przynajmniej sprawdził jak wygląda ta ukończona tekstura to by w późniejszym czasie nie wynikały takie problemy typy "brak koloru haka". Podsumowując: Wydaje mi się że autor tą teksture zrobił na "odczep się" , nie sprawdzając swojego dzieła byle jak najszybcie wystawił ją na forum, a potem będzie "tysiące" poprawek które robią zament.
--- Koniec cytatu ---
"@kgb mistrzu rozumiem ze zrobil bys to lepiej, fajnie zwlaszcza ze z tych zdjec co zrobilem nie bylo mozliwosci nic lepiej zrobic, @EU05 nawet by na nie nie spojrzal, a ja z nich tex zrobilem. Jesli kogos to razi niech nie sciaga. Podziekowania naleza sie youBy'owi za wskazówki i krytyke (konstruktwna i rzeczowa). To co da sie poprawic poprawie."
Z przeciwnością pozdrowień od Miłosza (pol102).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej