Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter

<< < (16/64) > >>

Sakorius:
Witam

Żeby nie było, że prace stanęły w martwym punkcie, zamieszczam poniżej parę screenów tworzonego taboru :)

W ostatnim czasie sporo się narobiło, powstała kolejna wersja lokomotywy EU07 4E (wersja PKP PR z tzw. "zezem"), a także lokomotywa EU07 303E z zezem oraz nowa SU45. Ponadto w zbudowanych wcześniej modelach SM42 i SP42 została poprawiona krzywizna dachu.

EU07 (4E-PR):

EU07 (303E):

SU45:

Poprawione modele SM42 i SP42:

Obecny procent zaawansowania prac nad powyższym taborem to około 99% (bo w każdym pozostało tylko parę drobnych detali do wykonania).

Tabor zostanie wydany w dwóch paczkach, lokomotywy EU/EP07, EU06, EP08 i ET41 w osobnym, natomiast SM/SU/SP42, SU45 oraz SP47 w DizelPack'u 2. Termin wydania nie jest jeszcze znany.

--- Cytat: SP47-001 w 24 Maja 2008, 19:10:27 ---Ja mam pytanie co do oteksturowania czołownic SM42. Czy będzie możliwość nałożenia dokładnej tekstury czy tylko koloru jakiegoś ?
(...)
P.S. Czy przewidywana jest wersja stonki z okrągłymi zderzakami i bez górnego reflektora (ta najstarsza) ?         

--- Koniec cytatu ---

Czołownica jest mapowana za pomocą dokładnej tekstury. W planach są przewidywane wersje stonek z okrągłymi zderzakami i bez  górnego reflektora.

EP08_015:

--- Cytuj ---Tabor zostanie wydany w dwóch paczkach, lokomotywy EU/EP07, EU06, EP08 i ET41 w osobnym, natomiast SM/SU/SP42, SU45 oraz SP47 w DizelPack'u 2. Termin wydania nie jest jeszcze znany.

--- Koniec cytatu ---

Czyli nie tak szybko (dzielpack 2), bo w exekach ostatnich @YB panuje totalny haos i trzeba istotne kwestie ponaprawiać. (np. ai wpada w karambol czyli ze siedzi pociag na pociagu, lub w niewiadomych przyczyn exek sie wykrzacza, albo wagony nagle znajduja sie przed lokiem i go wyprzedzaja z predkoscia paruset km/h wpadajac w nultracki lub tez potrafi poowy stacji nie wyswietlic, a w miejscach gdzie nie wyswietla to znika tabor sam itp...). Piszę to by coniektórzy nie pytali o termin przykładowy i nie poganiali przypadkiem. Przed kolegą @YB jest sporo pracy i wiele testow. Życzmy mu cierpliwości. @YB mam nadzieje że się nie obraziłeś.

Przepraszam ze małe OT a Moderotorow prosze o nie usuwanie tego posta.

ST44-003:
@EP08_015, to jeszcze nie wszystko. Ukrotnione loki prowadzone przez AI np. ET41 mają źle podniesione patyki do góry. Człon A patyk ma dobrze natomiast B patyk tylny patrząc od strony kabiny. Do tego, AI nie jeździ ukrotnionymi 303E Barta, natomiast jeśli są singlem to jadą normalnie.

EDIT: Czy możecie panowie autorzy zrobić smaka skrenem kabin?

EDIT2: Jako że trwają prace nad tymi kabinami chciałbym (wiem, może nie potrzebnie) przypomnieć o paru detalach do kabin:
* Podstawka PSR oraz (to już od was panowie autorzy zależy) sam przełącznik od niego.
* (nie wiem jaka jest tego nazwa) gadżet od odcięcia patyków i blokady drzwi szafy WN.
* przydało by się prawdziwe gniazdo od ogrzewania, a nie takie teksturowe
* w niektórych kabinach są jeszcze pod oknem obok stołka maszynisty podłokietniki. Czy można by dorzucić? :)
* i na koniec. Jako miłośnik tej serii elektryków: czy dacie rade zrobić osobną kabinę dla 06 i 07? Chodzi mi tu głównie o wyświetlacze od CA/SHP.
* i moja taka osobista prośba. Dało by się odzwierciedlić do Symka kabinę 07-001?

To sa takie szczegóły, które osoba dobrze znająca te kabiny, łatwo wyłapie że ich brak :)

rusek:
Muszę przyznać, że modele siódemek i stonek podobają mi się, jedna zauważyłem pewien błąd w modelu wózków 303E (na screenie błąd bardzo rzuca się w oczy), mianowicie chodzi o część zaznaczoną na screenie:
takie (podpórki? nie mam pojęcia jak to fachowo nazwać) stosowane były w wózkach lokomotyw serii EU06, Ex07 (4E), EP08, natomiast lokomotywy Ex07 (303E) i ET41 mają inną konstrukcję tego elementu:

Sakorius:

--- Cytat: rusek w 07 Lipca 2008, 00:39:33 ---Muszę przyznać, że modele siódemek i stonek podobają mi się, jedna zauważyłem pewien błąd w modelu wózków 303E (na screenie błąd bardzo rzuca się w oczy), mianowicie chodzi o część zaznaczoną na screenie(...)

--- Koniec cytatu ---
O, widzę że jednak są ludzie spostrzegawczy na forum :) Celowo zostawiłem te "podpórki", żeby zobaczyć czy ktokolwiek zauważy różnice. Oczywiście są to modele wózka z lokomotyw 4E i w najbliższym czasie zostaną przerobione na 303E.

EDIT

Kolejna porcja screenów z prac. Powstały między innymi: EP08, ET41v2, EU07 (303E i 303E-TV), SM42v2 oraz SU42.

EU07 303E, wersja podstawowa ze starymi lampami

EU07 303E, wersja z halogenami "TV"

EP08

ET41 wersja od numeru 100 (zgarniacz jak w EU07 typu 303E)

SU42

SM42, wersja 1 - niskie numery (cechy główne - prosta ostoja, odmienna konstrukcja wózka)

Ponadto produkcją tekstur do lokomotyw SM42 oraz SU45 zajęli się @Sigman oraz @Patrykos.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej