Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
ST44-003:
Może to zabrzmi jak słowa nowego usera i złamie regulamin forum ale, czy jesteście w stanie na ten model wykonać text EU06-08? Wiem że jak powiem że wręcz uwielbiam tego loka, i wiem że złamałem regulamin, ale to jest moja malutka prośba, bo ja nie mam jak i kiedy aby wybrać się na szope by zdobyć jej zdjęcia.
Sakorius:
--- Cytat: ST44-003 w 09 Lutego 2008, 23:41:07 ---(...)czy jesteście w stanie na ten model wykonać text EU06-08? (...)
--- Koniec cytatu ---
Obecnie nie mamy tego loka w zbiorze taboru obfoconego na tekstury (a jest on dosyć pokaźny), więc może jednak w jakiejś wolnej chwili wybierzesz się na stację gdzie może uda Ci sie trafić na EU06-08 :]
Ra:
Jeśli mógłbym coś zasugerować, to żeby przy zmianie mapowania tekstury, na nowej teksturze zrobić różne wersje świateł jednocześnie. Tak, aby w przypadku nałożenia tekstury na model, światła były zawsze wyświetlane poprawnie (tzn. według modelu). Obecnie w modelach EU07 (pogubiłem się trochę w generacjach) jest tak, że tekstura jest albo na prostokątne, albo na okrągłe. I jak się nie dopasuje tekstury do modelu, to wygląda to tragicznie.
Podobnie jest z kolorem barierek w SM42. Niektóre podobno są białe, a inne czarne. Umieszczenie tego koloru na teksturze pozwoliło by na łatwą podmianę, zgodnie z malowaniem.
Sakorius:
--- Cytat: Ra w 10 Lutego 2008, 00:06:07 ---Jeśli mógłbym coś zasugerować, to żeby przy zmianie mapowania tekstury, na nowej teksturze zrobić różne wersje świateł jednocześnie. Tak, aby w przypadku nałożenia tekstury na model, światła były zawsze wyświetlane poprawnie (tzn. według modelu). (...)
--- Koniec cytatu ---
W tym przypadku będzie to rozwiązane podobnie jak w siódemkach @Barta, czyli dla każdego modelu 4E i 303E będą trzy rodzaje "podmodeli" czyli z lampami standardowymi (4e.t3d), z halogenami w starych obudowach (4e-zez.t3d) oraz w nowych obudowach (4e-tv.t3d). Żeby można było w miarę prosto się orientować w tych plikach, dla każdego modelu będą odpowiednio nazwane tekstury np. 4E-132.tga, 4E-zez-033.tga i 4E-tv-127.tga.
--- Cytat: Ra ---(...)
Podobnie jest z kolorem barierek w SM42. Niektóre podobno są białe, a inne czarne. Umieszczenie tego koloru na teksturze pozwoliło by na łatwą podmianę, zgodnie z malowaniem.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o kolor barierek w SM42 jak i poręczy EU07 to @EU05 zastosował na teksturze kolorowe kwadraty z barwa barierek (osobny dla barierek na czole, czołownicy i z boku pudla). W zależności od tego jaki siódemka będzie miała kolor poręczy i które wogóle będzie miała (nie wszystkie 07 maja np poręcze pionowe na czole) to dane kwadraty będą barwione lub będzie w ich miejscu wstawiany kanał alpha (żeby poręczy nie było widać). Ale więcej na ten temat, niech może sam @EU05 powie :)
uetam:
Sławciu, a gdzie lusterka ?:>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej