Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
Marcin1992:
Na screenie w nocy wydaje mi się, że kontrolka od nadmiarowego przetwornic i ogrzewania nie ma podpiętego selfillum:true.
mechatronik:
Mnie trochę nie pasuje "pokrętło" Oerlikona - jest chyba troszkę za wysokie (ale to może być tylko moje odczucie bo do tej pory miałem styczność z troszkę "niższymi").
Dodatkowo przydałoby się troszkę przyciemnić kolor kontrolek w stanie "bez prądowym", bo na chwilę obecną są troszkę za jasne (no chyba, że wszystkie włączyłeś ;).
Poprawki wymogłaby jeszcze "kierownica" nastawnika - podstawa powinna wypełniać sobą przestrzeń aż do krawędzi wewnętrznej "skali". Ogólnie można by lekko to "podrasować" tak jak na załączonej fotce: (załącznik).
btw @Profeta, muszę przyznać, że po poprawieniu rączek bocznika i nawrotnika kabina bardzo dużo zyskała :). Z resztą tak samo jak po dodaniu "osłony materiałowej" na kolumnę nastawnika :). Ogólnie świetnie to wszystko razem wygląda. Kawał świetnej roboty :).
Profeta:
Witam!
Cały model Oerlikona to świetna robota @Kudłacza, wykonana według planów, więc wygląda jak należy. Na subiektywne odczucie wielkości czegoś zawsze jest miejsce, ale nie możemy z tym przesadzać.
Kontrolki będą jeszcze zrobione tak jak napisałeś, bo już nie pierwsza osoba o tym pisze. Selfilluma true'a też nie ma na skrinach, jak słusznie Marcin domniemał.
Co do owej kierownicy silnie związanej z legendą polskiej motoryzacji to jej podstawa w stosunku do skali "wypełnia sobą przestrzeń" w takim samym stopniu jak na zdjęciu (patrz np. na śrubki ją mocujące), więc nie wiem czy to mnie się zdaje, czy źle Cię zrozumiałem, czy mam inny internet ;).
Generalnie większych poprawek już nie przewiduję, bo modelu tworzyć bez końca nie będę.
Pozdrawiam!
BLAcKboY:
Chodzi chyba o to, że podstawa nastawnika powinna mieć wystającą "strzałeczkę", której koniec "dotykałby" podziałki.
A nie "strzałeczkę" zaznaczoną na podstawie nastawnika.
Paweł Grzejszczak:
Witam
Jest może w planach poprawienie modeli hebelków ?
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej