Elementy od wajch będą jutro poprawione, gdyż dostanę dane na ten temat. Rzeczywiście wygląda to nieciekawie.
Co do tego, że pod mano jest tekstura, a reszta to jednolity kolor... W stosunku do innych kabin to duży postęp, mnie się to podoba i dodaje więcej realizmu. Zwłaszcza, że w prawdziwym pulpicie są to osobne elementy i można to było w taki sposób wydzielić. Niemożliwe (dla mnie) jest wykonanie całości kabiny jako fototekstury. No chyba, że ktoś chce patent z MSTSa (siedzimy przed zdjęciem). Z heblami bym już nie przesadzał, bo dojdziemy do modelowania śrubek. Na tym screenie dziur prawie nie widać, więc trudno ocenić czy są trochę za małe, czy za duże. Być może jest tak jak mówisz, ale sporo w takich odczuciach subiektywizmu. Co do wciskanych guzików to też są oteksturowane wprost ze zdjęcia, które podobno odzwierciedla rzeczywistość. Mnie się podobają, ale każdy ma prawo do własnego gustu. Pulpit się nieco wydłużył w części środkowej, gdyż zmieniła się geometria modelu zewnętrznego i trzeba to było dopasować. Jeśli jest za długi to minimalnie (nie więcej niż 1 cm). Wrażenie że jest taki wynika z tego, że listwa znajdująca się bezpośrednio pod oknami jest zdecydowanie za wąska, co muszę poprawić. Obudowa Oerlikona, jeśli chodzi o jej szerokość, zgadza się w proporcjach ze zdjęciem wykonanym w rzucie z góry. Oczywiście tutaj też mile widziane konkretne wymiary, gdyż o tym co się komuś wydaje na podstawie jednego screena możemy dyskutować godzinami. Pamiętajcie, że możliwości symka nieco wypaczają rzeczywistość i nie raz dobrze zwymiarowany element może, za sprawą światła itp, wydawać się dziwny.
Pozdrawiam i dzięki za uwagi!