Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Moczniki - manewrowo

<< < (2/3) > >>

Ra:
Da się, nawet jedną już kiedyś ściągnąłem. Problemem jest hamowanie wagonów, bo nie ma hamulców torowych, a poza tym duża ilość torów zmniejsza FPS.

nail_bomb:
FPS można obniżyć nie stosując sieci elektrycznej. Co do prędkości (zaznaczam ze nie znam się na programowaniu)
to może da się stworzyć na każdym torze miejsce obniżające prędkość do stałej, mniejszej wartości - czy jest to wykonalne?

RooteK:
Co do hamulców torowych, to może YouBy coś w swoim exe wymyśli :) Jakiś event do toru przypisywany.

JONIN_EZT:

--- Cytat: nail_bomb w 02 Lutego 2008, 19:12:52 ---to może da się stworzyć na każdym torze miejsce obniżające prędkość do stałej, mniejszej wartości - czy jest to wykonalne?

--- Koniec cytatu ---

Witam. Próbowałem się bawic ze współczynnikiem tarcia. Wynik

Testowałem na paru współczynnikach (0.9, 20.0, 50.0, 0.4) Na każdym tak samo jak przy standartowym (czyli 0.25)
Nie wiem czy samo exe ma zróżnicowanie na inne współczynniki (jeżeli w ogóle inne na naszych trasach były kiedyś stosowane), ale raczej nie.
Więc tylko ulepszenie exe zostaje.
Pozdrawiam

Ra:
Też się na to nabrałem. Współczynnik tarcia określa możliwy poślizg między szyną a kołem. Ustaw na 0, to nie ruszysz, ani nie zahamujesz. Współczynnik tarcia torów nie ma wpływu na opory ruchu pojazdu.

Kiedyś nawet chciałem założyć wątek jak zatrzymać pociąg?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej