Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Moczniki - manewrowo
nail_bomb:
Witam. Wykonałem dziś kilka testów co do prędkości wagonów ( na trasie Moczniki ) i doszedłem do wniosku, że można by było opanować ją poprzez zastosowanie odpowiednich wysokości, długości torów itd. Byłby to jednak nie lada wyczyn projektancki. Przy okazji pojawił mi się kolejny problem : spinanie wagonów. Łapanie każdego osobno (insert,insert,insert......mam cię), to już prawie arkanoid :)))
Ra:
Istnieją komendy manewrów dla AI, uruchamiane eventami. Trzeba by sprawdzić, czy zadziałają również na lokomotywie prowadzonej. Wtedy można by pod cyfry podłożyć dołączanie i odłączanie kolejno jednego z pierwszych 10 wagonów. Szkoda, że nie ma pana Heńka, który podpina wagony.
EP07-1057:
--- Cytat: danielek w 02 Lutego 2008, 16:56:41 ---Witam,
Wpadłem na pomysł zrobienia czegoś takiego jak Moczniki manewrowo. Jeździlibyśmy np SM42 mielibyśmy wagony na bocznicy przyjeżdzały by pociągi a my byśmy je zestawiali lub odstawiali. Oczywiście sami moglibyśmy przekładac zwrotnice a Tm zapalac np. Shift+1. Co o tym sądzice proszę o odp.
--- Koniec cytatu ---
Bardzo dobry pomysł mi się również podoba tylko jest jeden problem... AI nie umie się podczepiać pod skład o ile wiem i byśmy tylko odstawiali skład:(
Nawigacja
Idź do wersji pełnej