Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
3E-100
Benek:
Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o modele, mogłyby być nowsze. Wybij sobie jednak z głowy fakt, że administracja podejmuje jakiekolwiek decyzje mające na celu kierunek rozwoju symulatora. Nie wiem czy nastanie taki czas, że niektórzy pojmą to, iż każdy użytkownik może tworzyć symulator MaSzyna. Problem w tym, że jedni są bardziej leniwi, tak jak np. Ty, a inni, pomimo braku czas, zajęci rodziną i pracą, cokolwiek tworzą lub uczą się obsługi narzędzi do tworzenia dodatków.
TGVkamil:
--- Cytat: selsyn w 16 Października 2013, 02:15:18 ---Z całym szacunkiem dla twórców za ich zapał i poświęcony czas, ale ile jeszcze chcecie jechać na "odgrzewanych kotletach"? Temu symulatorowi potrzeba nowych modeli jak rybie wody, bo inaczej tworzycie symulator muzeum. Co komu po modelu, którego już nikt nie eksploatuje? Może by tak wysiłki przekierować jednak na bardziej współczesne pojazdy szynowe, bo w chwili obecnej nie ma ani jednego. A jeżeli już administracja ma parcie na stare, to małe są szanse na rozwój tego projektu. Dziś, oprócz tego że coś jest darmowe, musi być chociaż trochę współczesne i atrakcyjne.
--- Koniec cytatu ---
Czyli wg. Ciebie, na przykład ja tworząc wąski tor, będę tym odstraszać Maszynowców?
ST44-003:
--- Cytat: selsyn w 16 Października 2013, 02:15:18 ---Z całym szacunkiem dla twórców za ich zapał i poświęcony czas, ale ile jeszcze chcecie jechać na "odgrzewanych kotletach"? Temu symulatorowi potrzeba nowych modeli jak rybie wody, bo inaczej tworzycie symulator muzeum. Co komu po modelu, którego już nikt nie eksploatuje? Może by tak wysiłki przekierować jednak na bardziej współczesne pojazdy szynowe, bo w chwili obecnej nie ma ani jednego. A jeżeli już administracja ma parcie na stare, to małe są szanse na rozwój tego projektu. Dziś, oprócz tego że coś jest darmowe, musi być chociaż trochę współczesne i atrakcyjne.
--- Koniec cytatu ---
Bierz swoje wielkie "De" do roboty i szukaj nowego silnika graficznego lepiej, a nie marudzisz że projekt jest stary. I tak cud i łaska pańska że ktokolwiek cokolwiek tutaj robi. A jeśli umiesz bawić się 3dsem, to leć z linijką na tory postojowe, zwymiaruj każdy element "najnowszego" taboru na naszej kochanej kolei, żebyś miał full wypas nowy model.
Żal mi takiego podejścia.
Proszę zakończyć tę dyskusję i trzymać się już tematu.
Rozi
SQT:
Od siebie dodam, że 3E-100 na razie widziałem, stoi w hangarze w Newagu w Gliwicach dlatego o lepsze zdjęcia nie jest tak łatwo.
Dziękuję za poprawkę.
Benek
Sawi:
Powiem krótko. Bez dodatkowego materiału, dokończenie kabiny będzie niemożliwe.
EDIT:
Serdeczne podziękowania dla @jageer'a i matk'a123. Dzięki wspólnej pracy powstała tekstura PIAP'a. Także wygląda na to, że mamy to z głowy :).
EDIT1:
W dalszym ciągu czekam na zdjęcia. Powoli kończą mi się możliwości zrobienia coś z tych, które posiadam.
EDIT2:
Do współpracy dołączył @up5338 za co bardzo dziękuję.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej