Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Problem z eventami dźwiękowymi
Rozi:
--- Cytat: ZiomalCl w 18 Stycznia 2008, 09:24:56 ---W porządku, opisane... Jeżeli nadal nie rozumiesz o co w tym chodzi, zapraszam do studiowania scenery.doc ;)
Co do tego stania pod semaforem, też tak mam. Kiedyś nawet to sobie naprawiłem, ale po zamianie plików na te "oryginalne" znowu sobie popsułem te eventy... Dałem sobie z tym spokój. Bez zmiany tych eventów mam coś takiego, że owszem - czekam trochę pod tym semaforem, a wjazd dostanę, o ile ET22 wtoczy się na tą górę. Bo zdarza się, że zaczyna się staczać - wprost na pośpieszny... ;) A wtedy to już można tylko wcisnąć F10...
--- Koniec cytatu ---
Błąd naprawiłem, dodałem kilka eventów, zapalających s2 na semaforze bez czekania, przestawiających zwrotki.
Ale oczywiście pojawił się nowy problem. Jak się steruje tą dużą zwrotnicą w Krzyżowej? (tam to wygląda tak: zwr5_a zwr5_b zwr5_c zwr5_d...).
Pozdrawiam
AtapiCl:
Zależy jak tam jest ten anglik ustawiony:
/d
/
a-------------------c
/
b /
Jeśli chcesz ustawić przebieg z 'a' do 'd', to event przekładający zwrotkę w takie położenie zwie się (p1)ad
Dostępne eventy:
(p1)ac
(p1)bd
(p1)bc
(p1)ad
(p1) - nazwa anglika.
Rozi:
Dobra, dzięki, rozumiem. Mam jeszcze jedno pytanie :) Jak wstawić ludzi do scenerii? Chodzi mi o to, że mając np. współrzędne 98,2 64,4 -34,5, to który z tych współrzędnych oznacza szerokość, wysokość, długość?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej