Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

ET24

<< < (8/13) > >>

SM31-113:
zmieniłem tą nazwę pliku ale to niestety nie pomogło

AtapiCl:
1. Czy poprzednia nazwa tekstury zawierała rozszerzenie? (Jest bmp, ale rozszerzenie nie jest wyświetlane)
2. I czy po zmianie nazwy teraz to rozszerzenie jest wyświetlane?

adamst:

--- Cytat: Krzysiek626 w 13 Stycznia 2008, 19:41:20 ---
--- Cytat: adamst w 13 Stycznia 2008, 19:27:05 ---Dla tekstur bmp nie trzeba w scenerii podawać rozszerzenia - zdaje się, że jeśli się je poda, to program zamiast pliku *.bmp będzie szukał *.bmp.bmp

--- Koniec cytatu ---
Zdaje się?
Zanim napisałeś post mogłeś sprawdzić te rewelacje. Screen który zrobiłem kilka postów wcześniej jest z rozszerzeniem .bmp dopisanie rozszerzenia nie miało znaczenia.
Jeśli wpis jest poprawny to jedyny powód nie wyświetlenia się tekstury, jest jej brak w odpowiednim katalogu.

--- Koniec cytatu ---

Przepraszam, rzeczywiście powinienem sprawdzić. Coś mi się przestawiło.

AtapiCl:
Wydaje mi się? Czy moje pytania zostały przez @SM31 zignorowane? I weź takiemu pomóż... Co do tych pytań z w/w posta - jeśli nie miałeś przed zmianą nazwy wyświetlanego rozszerzenia, a po zmianie jest tak jak nazwałeś (razem z rozszerzeniem), to prawdopodobnie nazwa tej tekstury teraz jest 206-001.bmp.bmp Rozwiązaniem jest usunięcie tego widocznego .bmp

SM31-113:

--- Cytat: ZiomalCl w 13 Stycznia 2008, 19:53:14 ---1. Czy poprzednia nazwa tekstury zawierała rozszerzenie? (Jest bmp, ale rozszerzenie nie jest wyświetlane)
2. I czy po zmianie nazwy teraz to rozszerzenie jest wyświetlane?

--- Koniec cytatu ---
Nie było żadnego rozszerzenia. Zrobiłem  tak jak pisałeś (zmieniłem nazwę  pliku na z 2006E na 206-001.bmp) ale nadal to nie działała.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej