Autor Wątek:  50 Milionów kary dla PKP Cargo"spółka na kilka sposobów łamała prawo konkurencji  (Przeczytany 4129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz KK

• Otrzymane polubienia: 1
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4811666.html.
Mam mieszane uczucia co do tego.
Pozdrawiam.
Prosiłbym o przeniesienie do działu inne kolejowe.
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 18:40:43 wysłana przez Grzegorz KK »
Nikon D60+18-55 II
PMR Twintalker 5710 X2 (Niezawodna łączność na szlaku i w terenie)
Sony Full HD HDR-CX-115 (uzupełnienie siatki jakością FUll HD)

Offline Class66

• Otrzymane polubienia: 0
Ja co do tego mieszanych uczuć nie mam. Bardzo dobrze się stało i nie ma co nad PKP Cargo płakać. Niech wiedzą że nie tędy droga a niezdrowa konkurencja nie popłaca. PKP tak naprawdę powinno zajmować się głównie utrzymaniem infrastruktury i obsługą dworców kolejowych, nastawni etc. Jeżeli na polski rynek wejdą inni przewoźnicy to tylko lepiej dla nas. Może kolej powróci wtedy do normalności (takiej np. jak u naszych południowych sąsiadów).

Offline przem710

• Tczew miasto kolejarzy :)
    • ForumKolejowe.pl
Bardzo dobrze się stało i nie ma co nad PKP Cargo płakać. Niech wiedzą że nie tędy droga a niezdrowa konkurencja nie popłaca.
Nie zapominaj o tym że prywatni przewoźnicy też oszukują!

Offline Class66

Bardzo dobrze się stało i nie ma co nad PKP Cargo płakać. Niech wiedzą że nie tędy droga a niezdrowa konkurencja nie popłaca.
Nie zapominaj o tym że prywatni przewoźnicy też oszukują!

Znajdz mi 100% uczciwa firme. Najważniejsze aby mieć możliwość wyboru pomiędzy jednym a drugim. Niech przetargi na wykonywanie usług wygrywaja lepsi, mniej zawodni i tańsi. Jeżeli firmy uciekają od usług prywatnych przewoźnikow, bo nie ma pewności że PKP wywinie jakiś numer to nie ma mowy o normalności. Kara dla PKP Cargo jest w 100% uzasadniona, co nie znaczy że inni pozostaną bezkarni.
Przebywam teraz w Szkocji. Jeśli znasz angielski poczytaj sobie jak to tu wygląda http://en.wikipedia.org/wiki/National_Rail

Tak samo jest z naszą ukochana TPSA. Ile firm na dzień dzisiejszy jest w stanie dostarczyć usługi telekomunikacyjne do większości domostw? W UK sam nie wiem, sam nie potrafię zliczyć ile firm prowadzi takie usługi w oparciu o okablowanie należace do "BT". Najważniejsze że masz wybór.

Offline przem710

• Tczew miasto kolejarzy :)
    • ForumKolejowe.pl
Wiem o co ci chodzi. Po prostu chodzi mi o to że inne firmy także oszukują i powinni zostać ukarane tak samo jak PKP..
Najważniejsza jest sprawiedliwość i nie pochwalam zachowania PKP kara im się należy. PKP samo w sobie nie jest złe lecz bardzo źle zarządzane.

Pozdrawiam
Przesuwam.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 18:04:57 wysłana przez Quark-t »

Offline Class66

PKP samo w sobie nie jest złe lecz bardzo źle zarządzane.

Nic dodać, nic ująć!

Pozdrawiam