Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Poszukiwany spec od liczenia:)
EU07-483:
--- Cytat: TomaszRT w 05 Stycznia 2008, 19:15:37 ---To ile to wagonów? ;) tylko pięć loków?;))
http://www.youtube.com/watch?v=m3H5SigousE&feature=related
--- Koniec cytatu ---
Maja rozmach, ...! ;)
Wspolczuje rewidentow. Swoja drogą, ciekawe jak musi wygladac stacja na ktorej zestawia się taki składy.
Interesant:
Witam.
--- Cytat: EU07-483 w 05 Stycznia 2008, 19:45:55 ---
--- Cytat: TomaszRT w 05 Stycznia 2008, 19:15:37 ---To ile to wagonów? ;) tylko pięć loków?;))
http://www.youtube.com/watch?v=m3H5SigousE&feature=related
--- Koniec cytatu ---
Maja rozmach, ...! ;)
Wspolczuje rewidentow. Swoja drogą, ciekawe jak musi wygladac stacja na ktorej zestawia się taki składy.
--- Koniec cytatu ---
Może coś podobnego jak połączenie 3in1 W-wa Wschodnia Towarowa z W-wa Praga Towarowa i W-wa Odolany Towarowa?
hejnal:
--- Cytat: EU07-483 w 05 Stycznia 2008, 19:45:55 ---Wspolczuje rewidentow. Swoja drogą, ciekawe jak musi wygladac stacja na ktorej zestawia się taki składy.
--- Koniec cytatu ---
Moje przypuszczenia:
Kilka torów gdzie każdy przyjmuje powiedzmy 50 wagonów. Skład dzieli się na kilka (naście) części po 50 wagonów i robi się próby, oględziny etc. Po zakończeniu prób itd. składy są łączone w jeden na jakimś torze wyjazdowym, może nawet szlakowym (tylko niech nikt mi nie pisze że na szlakowym nie można łączyć składów).
prof_klos:
Ja bym się wkurzył, przepuszczając dwa takie pociągi na przejeździe spiesząc się do pracy ;-)
Swoją drogą, ciekawe ile kilometrów skład hamowałby z tej prędkości...
Charlie89:
Po pierwsze to jest Ameryka i wszystko tam musi byc duże;P I nie myślcie nawet że tam bocznice są takie króciutkie jak u nas, mam wujka który mieszka w New Jersey a pracuje w NY, 2 razy dziennie jadąc i wracając z pracy przejeżdża koło portu i szlag chce go trafić jak akurat trafi na pociąg bo taki skład wyjeżdża z owego portu z prędkością 20-30km/h ;] Oczywiście pociągi kontenerowe są ładowane bezpośrednio w porcie (cały pociąg jest złożony, lokomotywy tylko przepychają wagony dalej żeby żurawie daleko jeździć nie musiały...) Inne pociągi składane są na bocznicach a większość z nich ciągnie się po parę ładych mil!
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej