Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
DizelPack "Tryptyk" [SM42 ST44 SU46]
mechatronik:
Nawiązując do wypowiedzi kolegów odnośnie fizyki AI itd (wiem że to jeszcze nie końcowa wersja) chciałbym dodać coś od siebie. Otóż jadąc luzem np SU46 mogę dać w nagłe (przy nastawniku na max) i do oporu pomocniczy a lok nadal będzie jechał, co najwyżej zwolni do 40-60 ale tak to nic hamowanie nie daje (nie rozłącza zasilania silników). Poza tym "kontrę" mogę robić z Vmax i żaden nadmiar nie leci... ;) .
Tak jak napisałem wyżej wiem, że to wersja rozwojowa ale skoro wszyscy piszą o jakiś niuansach to ja też :>.
ps
Serdeczne dzięki za paczkę :).
Patrykos:
Jak jest z łączeniem i rozłączaniem składów/loka? Bo cosik mi się stonka przyssała do gagara i do 40 węglar, że nie mogę manewrować.
El Mecánico:
Nie nażekać na słabe zbieranie się gagara, bo on tak ma w realu. Na dodatek im szybciej jedzie, tym słabszy. Maksymalną moc ma przy 0km/h i spada powoli do ~12km/h, potem na łeb leci.
RooteK:
Dokładnie ElDriver :)
Jadę sobie gagarem na krzyżowej, 50km/h skład pełnych węglarek.
Nagle podjazd. Zwalniam, zwalniam, myślę sobie zaraz stane i zjade. Gagarek zwolnił stopniowo do ok 10km/h i sie powoli wtoczył na szczyt :D
Następnym razem ukrotnię kilka tych maszyn ;)
Patrykos:
GlowaWojtas: Gagar jest mułowaty :) Choćby miał wjechać pod wzniesienie przy prędkości 1 km/h to wjedzie. To nie jest rumun.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej