Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
DizelPack "Tryptyk" [SM42 ST44 SU46]
RooteK:
brudną szybę możesz zlikwidować tworząc do niej bardziej ciemnego koloru kanał alpha :)
kgb:
--- Cytat: GlowaWojtas w 05 Stycznia 2008, 17:59:56 ---brudną szybę możesz zlikwidować tworząc do niej bardziej ciemnego koloru kanał alpha :)
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem po co ją "czyścić" gdy st44 to typowa robocza lokomotywa.Ten brud na szybie oznajmuje nam że jest to prawdziwa st44.
RooteK:
Chłopak pyta, odpowiadam.
Mnie to też nie przeszkadza, lecz innym może tak ;)
youBy:
Co do smug, to teraz są tylko i wyłącznie dla obserwatora z kabiny po włączeniu wszystkich trzech świateł jak jest ciemne oświetlenie. Ten sposób jest na razie wystarczający, gdyż nie potrzeba sortować obiektów i smug do renderowania. A sortowanie dynamiców to kapkę dużo roboty i ciut FPSów...
Trzeba sciągnąć plik http://net.azartsat.pl/Omega013/smuga.tga i wrzucić go do textures. W scenery nalezy zmniejszyć parametry light, aby ich suma była mniejsza od 1. Wtedy po włączeniu trzech świateł widać podświetlenie szlaku przed nami.
--- Cytat: GlowaWojtas w 04 Stycznia 2008, 15:47:10 ---
--- Cytuj ---Połowa wpisów mam wrażenie że jest niepotrzebna. 3 pliki dźwiękowe, które działają są pod wpisem:
converter: xxx.wav, yyy.wav, zzz.wav.150
--- Koniec cytatu ---
NO właśnie. Tylko jak zmienię ten wpis, to oddtważane jest z niego xxx i zzz (zmieniłem na własną potrzebę ;) ) yyy.wav jest zastąpione całkiem innym dźwiękiem co sie wziął z kosmosu :p wogóle nie brzmi jak to co tam wpisze :|
--- Koniec cytatu ---
najpierw xxx, potem yyy (zmodyfikowany parametrami z wpisu engine!) i na koniec zzz.
Co do fizyki i dźwięku: wiem, że słychać odgłosy silników elektrycznych, będzie to wprowadzone z czasem. Innych poprawek też potem będzie kilka.
Mały porządek.
Wszystkie wiadomości dotyczące problemów z DizelPackiem proszę umieszczać TU
Quark-t
El Mecánico:
Kurde, no nie wytrzymam. Pulpit do gagara jest nie wykończony i jest w niem jeden poważny błąd.
Raz: nie ma tarczy i strzałki pod nastawnikiem (ponumerowanej wg pozycji nastawnika). Brakuje kilku plakietek z podpisami pod przełącznikami i wskaźnikami.
Dwa: amperomierze - w miejscu kiloamperomierza obwodu głównego ma być amperomierz ładowania baterii, a wspomniany miernik obwodu głównego ma być po prawej stronie kilowoltomierza obwodu głównego.
Podstawienie pod rozruch głosu rozruchu stonki jakoś przeboleje:/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej