Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Odp: Fabryka Pojazdów Szynowych - CTL & Patrykos - wagon Lgs. ;)

<< < (15/50) > >>

Patrykos:

--- Cytat: youBy w 04 Stycznia 2008, 20:24:49 ---
--- Cytat: Patrykos w 04 Stycznia 2008, 19:31:28 ---Więc...prosiłbym o przebudowę modelu ze względów oczywistych :
--- Koniec cytatu ---
Niektóre względy są nazbyt oczywiste :)
--- Cytuj ---Usunięce tabliczek
--- Koniec cytatu ---
Sądzę dokładnie jak @EU05.
--- Cytuj ---umożliwienie zrobienia zeza, zrobienie listwy 3D
--- Koniec cytatu ---
ok
--- Cytuj --- inne mapowanie
--- Koniec cytatu ---
Hmm, no to daj swoje (ma zawierać WSZYSTKIE ELEMENTY).
--- Cytuj --- bo te jest fatalne,
--- Koniec cytatu ---
Tak, też sądzę, że jest fatalne. No i dobrze, po co się miałem wyłamywać? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fatalizm)
--- Cytuj --- strasznie znajome mi te mapowanie z TRSa...
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, nie widziałem.
--- Cytat: JONIN_EZT w 04 Stycznia 2008, 20:09:49 ---Lepiej tą tex można przerobic do starego modelu Gagarina. Tam nie będziesz miec problemów z tabliczkami.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, za to może mieć problemy z boczkiem, gałami....

--- Koniec cytatu ---

Hmm...no cóż, nie będe EU05 ma rację, tak postąpie, przepraszam za te określenie "Fatalne mapowanie" :)) Myślę, że mi wybaczysz, ale co do zeza i listwy to racja, potrzeba i to bardzo :) Jeszcze mam pytanie, jaka tekstura odpowiada kolorowi tych białych elementów?

eu07_304:
Nad tylnym czołem /tym po lewej/ masz kilka białych kwadracików, dwa zielone i jeden różowy. Poza tym dwa podłużne prostokąty w lewym dolnym rogu tekstury i jeden prostokąt po lewej stronie tekstury. Niezbyt wiem co do czego, ale na pewno da się coś z tym pokombinować. Myślę, że Ci YouBy wytłumaczy dokładniej niż ja.

Patrykos:
Jaka tekstura odpowiada za te "rułki" :) Nazwa wyleciała mi z głowy. I jeszcze za tą ... listewke pod wiadrami
:

adsim:

Za tą listwę pod światłami odpowiada prostokąt w prawym dolnym rogu tekstury. Za te rurki, które są do niej przymocowane i parę innych rzeczy, odpowiada to co zaznaczyłem po prawej stronie z "1". Jeśli chcesz, to mogę Ci poprawić w modelu te światła do "zeza", chyba, że Youby już się tym zajął:)

Patrykos:
Dzięki @adsim.

Stan prac nad gagarem 5.01.2007:

Praktycznie to już ostateczna wersja. Do pack`u Rail Polska będzie jeszcze cosik drobnego dołączone :)

Dzięki wszystkim którzy mi pomogli :

@EU05 Za pomoc przy tabliczkach :)
@adsim Za pomoc przy teksturze :)
@youBy Za model :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej